Aquamarijn & het element water – sieraden

Wie mij volgt op Facebook en/of Instagram heeft kunnen zien dat ik steeds meer werk met edelstenen. In een persoonlijke post heb ik aangegeven dat ik meer wil doen dan alleen sieraden maken die ‘er leuk uitzien’. Eén van de manieren om meer betekenis aan mijn sieraden te geven, is te werken met edelsteen. Ik heb me verdiept in de verschillende werkingen van verscheidende edelstenen en ben ze meer en meer in mijn sieraden gaan gebruiken.

Het element water

Men zegt dat de meeste mensen veelal één element hebben waar ze zich net iets meer mee verbonden voelen dan met de andere elementen. Voor mij is dat het element water. Ik ben vroeger altijd al een waterrat geweest en mijn ouders zorgden er altijd voor dat we op vakantie toegang hadden tot een zwembad. Ik heb geëxperimenteerd met verschillende kleuren blauw om marmerstenen in de kleuren van water te kunnen maken. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op deze kleurcombinatie:

Water-Element-Marble-SBDesignsCreations

Het blijft zo gaaf dat marmeren een techniek is waarbij je de patronen niet zelf in de hand hebt. De resultaten die ontstaan zijn iedere keer weer een verrassing en daardoor is ieder sieraad echt uniek. Toen ik eenmaal bovenstaande resultaten had gemaakt, kon ik niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

Aquamarijn

Een edelsteensoort die direct in verband wordt gebracht met het element water is aquamarijn. Aquamarijn is de schat van zeemeerminnen. Het is een talisman voor goed geluk, onbevreesdheid en bescherming. Het is een edelsteen die direct verbonden is met het water element. De naam is afkomstig van het Latijnse ‘aqua marinus’, wat ‘water van de zee’ betekent. Het is een mooie lichtblauwe edelsteen die kalmeert en reinigt. Het bevordert eerlijkheid, vertrouwen en loslaten. Eveneens versterkt het het gevoel van gelukkig zijn en spiritueel bewustzijn. Aquamarijn belichaamt alle dingen die verbonden zijn met de zee.

Nieuwe sieraden

Een aantal van de nieuwe designs die ik heb gemaakt met aquamarijn kralen en marmerstenen geïnspireerd door het element water.

Een zeemeermin ketting met een water marmersteen en aquamarijn kralen. Etsy shop ->

Een grote witchy ketting met pentagram bedels, aquamarijn kralen en een water marmersteen. Etsy shop ->

Een grote dromenvanger ketting met een water marmersteen en aquamarijn kralen. Etsy shop ->

En mijn favoriet van deze serie, een waterdraak ketting, ook met een water marmersteen en aquamarijn kralen. Etsy shop ->

Symbool voor het element water

Het astrologische symbool voor water is een op z’n kop staande driehoek. Het symbool kom je op veel plekken tegen, onder andere in de wereld van Wicca & Witchcraft. Al een tijdje leek het me heel gaaf om met deze symbolen sieraden te maken, beginnende bij water. Ik heb het volgende design gemaakt:

Elemental-Necklace-Water-SB Designs Creations Wicca-Pagan-Water-Element-SB Designs Creations

Het sieraad is een combinatie van geschilderde klei en een kleine marmersteen. Nog steeds vind ik de vormvrijheid die je hebt met klei heel fijn. Het is ook een heel licht materiaal, waardoor je de ketting amper voelt, dat maakt het draagcomfort erg fijn. Ik heb besloten meer van dit soort sieraden te maken, ook voor de andere elementen en ze vervolgens toe te voegen in mijn shop.

Draken haarpin

Naast kettingen ben ik ook weer meer bezig met haar sieraden. Voor deze zeedraak haarpin heb ik de kleuren donkerblauw-zwart gebruikt.

Dragon-Hairpin-Water-sea-dragon-SBDesignsCreations Hairstick-Dragon-Handmade-SBDesignsCreations

Inmiddels is dit sieraad ook toegevoegd in mijn Etsy shop. Ik heb altijd al een zwak gehad voor draken en ik vind deze haarpin erg leuk geworden. Wanneer goed bevestigd, zit de haarpin ook heel stevig. In het voorbeeld heb ik hem vastgepind aan een vlecht, maar het is ook heel leuk om een half opgestoken staart te maken en net daarboven (op je achterhoofd) deze pin te bevestigen.

Geplaatst in Creatief, Creaties, Producten, Sieraden, Spiritueel, Zakelijk en getagd met , , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *