Sieraden; nieuwe technieken en experimenten

Ik ben hard bezig met het uitbreiden van het assortiment van SB Designs Creations en ben druk bezig met het maken van nieuwe sieraden. Met veel trots en plezier werk ik aan verschillende ontwerpen waarin de marmertechniek terug komt. De marmertechniek is niet alleen mooi, maar ook veelzijdig te gebruiken. Ik vind dat echt tof!

sbdesignscreations-fantasy-oorbellen-alternatief-gothic-veeroorbellen-verenoorbel Maan-ketting-fantasy-keltisch-celtic-moon-necklace-paars-sbdesignscreations

Handgemaakte-armband-fantasy-marmer-paars-sbdesignscreationsDromenvanger-ketting-fantasy-dreamcatcher-necklace-sbdesignscreations-catching-dreams

‘Fantasy’ blijft in al deze ontwerpen mijn uitgangspunt. Ik blijf nieuwe ontwerpen bedenken waarin ik gemarmerde texturen kan gebruiken.

Naast deze techniek, ben ik ook aan het experimenteren met andere technieken. Op Facebook is er al iets van voorbij gekomen, maar nog niet heel veel. Een van de materialen waarmee ik aan het oefenen ben is klei. Onlangs deed ik een eerste poging en maakte ik een veerarmband:

Clay-Feather-Bracelet-Klei-Veer-Armband-Handgemaakte-Sieraden-Experimenten

Klei kun je kneden en uitsnijden tot iedere vorm die je wilt. Daarnaast kun je kleuren mengen en zelfs de marmertechniek is toepasbaar op klei! Kortom een materiaal dat genoeg kansen biedt!

Een van de andere technieken die ik op internet tegenkwam is wire, of wire wrapping. Sieraden gemaakt met metaaldraad. Metaaldraad kun je buigen, vervormen en omkrullen, om uiteindelijk een mooi ontwerp te krijgen. Op internet komen de prachtigste ontwerpen voorbij. De meest bekende is denk ik de ‘Tree of Life’ en het vogelnestje (al vind ik de fantasy drakennest variant gaver). Inmiddels heb ik die ook al een keer geprobeerd, maar de techniek vergt tijd om onder de knie te krijgen. Gelukkig bieden meerdere tutorials op internet een helpende hand.

Sieradenexperimenten-crackle-glaskralen-handgemaakt-processen-sbdesignscreationsDragonnest-Drakennest-Wite-Metaaldraad-Handgemaakte-Fantasy-Sieraden-SBDesignsCreationsDragonnest-Drakennest-Wite-Metaaldraad-Handgemaakte-Fantasy-Sieraden-SBDesignsCreations

Het wordt nog veel oefenen om de techniek goed te leren. Bij deze twee drakennesten vind ik de draad bij de groene te dun en bij de blauwe iets te dik. Dus bij de volgende poging maak ik het ontwerp met een draaddikte die er tussenin zit.

Het is een hoop oefenen en uitproberen, maar hier gaan jullie zeker nog meer van zien.

Geplaatst in Achter de schermen, Creatief, Creaties, Experimenten/Technieken, Zakelijk en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *