Inktober 2018 – Witchy Vibes

Dit jaar heb ik weer meegedaan aan Inktober. Van tevoren heb ik al besloten dat een illustratie per dag waarschijnlijk niet ging lukken. Ik had een aantal deadlines die belangrijker waren dan mijn eigen projecten, maar ik heb wel geprobeerd zoveel mogelijk tijd aan Inktober te besteden.

Op Pinterest heb ik van tevoren veel informatie en inspiratie verzameld. Met inspiratieborden als ‘Stones & Meaning' en ‘Plants, Flowers & Herbs heb ik als thema van dit jaar ‘Witchy Vibes’ gekozen, met de nadruk op alles wat magisch is. Daarnaast heb ik een aantal boeken kunnen vinden, die een perfecte basis vormde voor dit thema. Waaronder ‘The Green Witch’ & ‘The illustrated Herbiary'.

The-Green-Witch-Book-Inspiration-Magick
The-illustrated-Herbiary-Maia-Toll-HerbMagick-4
The-illustrated-Herbiary-Maia-Toll-HerbMagick-3

Zodoende ben ik aan de slag gegaan met dit thema. Het was erg leuk om me meer te verdiepen in de spirituele achtergronden van verschillende edelstenen, planten en spirituele/heks voorwerpen.

In het begin scande ik de illustraties in zodat ik de achtergronden mooi wit kon maken. En toen crashte mijn computer. Vanaf dat moment moest ik improviseren en heb ik de illustraties gefotografeerd op de manier hoe ik ook mijn sieraden steeds meer fotografeer. En ik moet zeggen, het geeft wel sfeer. Het brengt de focus iets meer naar het geheel dan alleen naar de illustratie, maar ik vind het wel sfeervol.

Dit jaar heb ik mezelf geen beperkingen opgelegd met kleur. Bij de meeste illustraties heb ik gewoon kleur gebruikt en ik vond het ook prettig om met kleur te werken. Daarnaast heb ik veelvoudig gebruik gemaakt van mij lightpath. Wat een uitvinding is dat! Niet meer werken met carbonpapier, maar gewoon mijn schets direct op aquarelpapier kunnen overtrekken. Het voorkomt een hoop gummen en vlekken.

Binnen de maand oktober is het me gelukt om 17 inkt-illustraties te maken. Sommige vrij simpel, andere meer uitgebreid. Ik heb er zeker weer veel van geleerd en ik denk dat ik voorlopig nog wel actief met dit thema bezig blijf.

Inktillustraties Inktober 2018 – Thema Witchy Vibes.

Inktober-2018-Witchy-Vibes-SB-Designs

Inktober Witchy Vibes

Mijn thema voor Inktober 2018: Witchy Vibes, gefocust op ‘alles wat magisch is’.

Moonstone-Inktober-2018-Witchy-Vibes-SBDesigns

Maansteen

Maansteen heeft een mysterieuze energie. Het bevordert intuïtie en zelfinzicht. Regenboog maansteen reflecteert kleuren wanneer het licht weerkaatst. Z’n schoonheid bleef niet lang onopgemerkt. Eeuwen geleden werd het door reizigers gebruikt als een beschermingssteen en voor koppels als een passioneel cadeau. Het is een steen die liefde aantrekt en onze psychische en spirituele capaciteiten verbetert.

Lemon-Balm-Herbmagick-Witchy-Vibes-Inktober-2018-SBDesigns

Citroenmelisse

De magische eigenschappen van citroenmelisse: Liefde, Geluk & Balans. Spreuken en amuletten voor succes hebben vaak citroenmelisse als ingrediënt.

Hage-Stone-Inktober-2018-SB-Designs-Witchy-Vibes

Heksen stenen

Heksten stenen kennen vele namen. Oog stenen, elf stenen, en in het Engels Hage stones. Iedere steensoort kan een heksensteen zijn, zolang het maar een natuurlijk gat bevat, die volledig de steen doorboort. Ze worden gebruikt om onzichtbare wezens te kunnen zien uit de fairy realms en andere dimensies. Spiek gewoon door het gat! Eveneens worden ze gebruikt als bescherming tegen negatieve energie.

Rose-Quartz-Tumbled-Stones-Inktober-2018-Witchy-Vibes-SB-Designs

Rozenkwarts

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven.

Witches-Wand-Inktober-Witchy-Vibes-SB-Designs

Toverstaf

Wat is een heks zonder een toverstaf? Een toverstaf kan gemaakt worden van allerlei materialen, waaronder hout, stenen en metaal. Bomen die vaak worden gebruikt voor een staf zijn de treurwilg, eik, lijsterbes en ook de klimop. Een toverstaf wordt gebruikt om een richting te geven aan energie.

Nature-Doodle-Witchy-Vibes-SB-Designs-Inktober-2018

Natuur Doodle

Een natuur doodle, want in de natuur zijn overal witchy vibes…

Sunflower-Magick-Inktober-2018-SBDesigns-Witchy-Vibes

Zonnebloem

Een zonnebloem in de tuin brengt positiviteit in huis. Een bloem voor geluk, hoop & vrolijkheid.

Witch-Hat-SBDesigns-Witchy-Vibes-Inktober-2018

Heksenhoed

De heksenhoed van een natuurheks ;).

Sage-Incense-Witchy-Vibes-SBDesigns-Inktober-2018

Sage wierrook/smudge

Sage: Genezing & Zuivering. Sage wordt veel gebruikt om negatieve energieën uit ruimtes te verwijderen.

 

Tigereye-Crystalmagick-Inktober-2018-SBDesigns-Witchy-Vibes

Tijgeroog

Tijgeroog is een krachtige steen. Het bevordert moed, zelfvertrouwen en een sterke geest. Het beschermt tegen angst en motiveert het maken van beslissingen. Een goede steen om bij je te dragen wanneer je dingen wil bereiken. Het helpt focussen, krijgt dingen voor elkaar en brengt harmonie.

Boline-Witchcraft-Inktober-2018-Witchy-Vibes-SBDesigns

Boline

De boline is van origine een mes met een wit handvat, soms met een gebogen mes, zoals de halve maan. Het wordt gebruikt voor het snijden en oogsten van kruiden, maar ook om kaarsen te voorzien van symbolen en sigils.

Lapis-Lazuli-Inktober-2018-Witchy-Vibes-SB-Designs-Creations

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli, een steen van communicatie, kennis & waarheid. Het vergroot je intellectuele vermogen en motiveert het verlangen naar kennis, de waarheid en het begrijpen van de wereld om je heen.

Aquamarine-Mermaid-Inktober-2018-Witchy-Vibes-Sb-Designs

Aquamarijn

Ook wel de schat van de zeemeerminnen genoemd. Een edelsteen verbonden aan het element water. Het is een talisman voor geluk, onbevreesdheid en  bescherming.

Chives-Herb-Inktober-2018-SBDesigns-Witchy-Vibes

Bieslook

Bieslook biedt bescherming en motiveert het ondernemen van actie, wanneer actie nodig is.

 

Dragon-Blood-Jasper-Dragon-Stone-Witchy-Vibes-Inktober-2018-SBDesigns

Draken bloed jasper

Ook wel drakensteen genoemd. Het is een oude steensoort die staat voor moed en persoonlijke kracht. Het helpt je je weg in het leven te vinden en zorgt voor balans. Het motiveert creatief denken en is een steen die voorspoed aantrekt.

Malachite-Stone-Minetal-Inktober-2018-Witchy-Vibes-SB-Designs

Malachite

Een steen van bescherming & transformatie.

© Susanne Bot-Boer, SB Designs – SB Designs Creations

Geplaatst in Creatief, Illustratie & Schetsen, Spiritueel en getagd met , , , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *