Inktober 2017

Dit is het derde jaar dat ik heb meegedaan aan Inktober. In dit blogartikel kijk ik terug op de afgelopen maand oktober.

Inktober; gedurende de gehele maand oktober, iedere dag een tekening maken met inkt. Aan het einde van de maand heb je dan 31 inktillustraties. De voorgaande twee jaren  vond ik het best zwaar, maar het is wel heel erg leerzaam. Daarom had ik besloten om dit jaar ook weer mee te doen met Inktober.

Ik wilde het dit jaar wel iets anders aanpakken. Voorgaande jaren werkte ik zonder thema, dit jaar met. Sowieso wilde ik met mijn illustraties vasthouden aan een fantasie gerelateerd thema. Dit is uiteindelijk ‘The Enchanted Forest’ geworden. Daarnaast wilde ik ook meer eenheid in mijn werk en oefenen met kleur. Als uitgangspunt had ik voorgenomen iedere illustratie met zwarte inkt + een kleur te werken.

En dan is het Oktober
Met een thema en een plan van aanpak ben ik aan de slag gegaan. Ik wist dat het dit jaar moeilijker zou worden, omdat ik in oktober ook nog een weekje weg zou zijn (naar Ierland <3). Tot aan het weekje weg heb ik het goed vol kunnen houden. Helaas had ik geen mogelijkheid om inkt mee te nemen op vakantie, dus toen heeft Inktober echt even stilgestaan. Het was zeker weten zwaar, maar ook heel erg tof. Na het weekje weg, is het me niet meer gelukt de schade in te halen. De combinatie van inktillustraties maken, mijn Etsy bestellingen verwerken en mijn parttime job, dat werd gewoon echt teveel. Ik ben uiteindelijk t/m dag 23 gekomen.

Hier een aantal resultaten van Inktober:

inktober-day1-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day5-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day8-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day10-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day12-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day14-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day16-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day23-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day2-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day4-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day7-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day9-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day11-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day13-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day15-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist
inktober-day17-theenchantedforest-sbdesigns-susannebotboer-fantasyartist

Reflectie
Ondanks dat dit het eerste jaar is dat ik Inktober niet heb voltooid, ben ik toch erg trots op wat ik heb behaald. Ik merk bij mezelf dat ik het steeds leuker vind om naast digitaal ook meer en meer met inkt te werken. Het gaat ook steeds sneller, beter en soepeler. Het digitaliseren zit meer in mijn vingers, ik leer steeds meer hoe ik inkt kan manipuleren en sturen en ook de combi met zwarte inkt en kleur heeft me leuke en nieuwe dingen laten ontdekken, die ik voor volgende illustraties zeker ga gebruiken. 

Dit alles bij elkaar geeft me toch eerder een trots gevoel (over de resultaten die ik dit jaar heb behaald), dan een negatief gevoel (voor het feit dat dit voor het eerst is dat ik de finish van Inktober niet heb gehaald).

En verder
Ik ga op mijn gemak lekker verder met dit thema. Ik heb nog genoeg ideeën en het werken met inkt vind ik echt heel leuk. Ook met de afgelopen resultaten van Inktober spoken er een aantal ideeën door mijn hoofd. Daarover later meer ;).

 

Geplaatst in Creatief, Illustratie & Schetsen en getagd met , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *