InkTober expositie bij Strips!

inktober-expositie-strips

Dat het evenement InkTober ieder jaar groeit is zeker een feit. InkTober (voor de mensen die het gemist hebben) is een artchallenge waar illustratoren/artiesten van over heel de wereld aan deelnemen. De gehele maand oktober wordt er iedere dag een illustratie gemaakt met inkt. Aan het einde van de maand levert dat 31 inktillustraties op.

Ook in Nederland lijkt dit evenement steeds groter te worden. Vorige jaar heb ik voor het eerst meegedaan. Dat was erg leuk. Dit jaar was ik ook weer van de partij (hier vind je een overzicht van mijn inktillustraties van dit jaar). Wat dit jaar erg leuk was in vergelijking met vorig jaar, is dat er rondom InkTober echt een Nederlandse community ontstond. Dagelijks zag ik het werk van andere Nederlandse tekenaars voorbij komen en dat was erg leuk!

Deze community bleef niet onopgemerkt en dat heeft geleid tot iets heel leuks. Het Rotterdamse museum Strips heeft namelijk een expositie opgezet voor InkTober. En vol trots kan ik zeggen, dat twee van mijn werken  zijn opgenomen in deze expositie!

inktober-expositie-strips-susannebotboer-sbdesigns-2016

Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening  en uiteraard was ik daarbij. Bij de opening waren veel mede-illustratoren aanwezig. Online had ik alle werken al voorbij zien komen, maar het was super om het werk van andere in het echt te kunnen bewonderen. Daarnaast was het ook heel leuk om andere illustratoren te spreken. En het was niet alleen gezellig, maar ik ben ook weer wat tips rijker.

De expositie is te bewonderen tot februari, dus ben je in de buurt of lijkt het je leuk, ga gerust een kijkje nemen.

inktober-expositie-museum-stripsInkTober expositie bij Strips!

Voor meer informatie over InkTober, kun je hier de website van Jake Parker raadplegen. Hij is de bedenker van Inktober en heeft de artchallenge in 2009 in het leven geroepen om zijn eigen vaardigheden met inkt te verbeteren.

Geplaatst in Achter de schermen, Creatief, Evenementen, Illustratie & Schetsen, Zakelijk en getagd met , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *