Natuurlijke texturen met bladeren

In mijn illustraties maak ik gebruik van veel verschillende soorten texturen. Ik verwerk ze digitaal als verschillende lagen in mijn werk. Met name marmerpapier is een van mijn favoriete texturen. 

Toch kriebelde het om weer eens te experimenteren met andere textuurtechnieken. Ik wilde al een tijdje wat meer natuurlijke, of door de natuur geïnspireerde, texturen ontwikkelen. Zo kwam ik op het idee om iets met bladeren te doen. Met bladeren kun je allerlei kanten op. Er zijn een aantal technieken die ik dolgraag nog eens wil uitproberen, maar voor nu zocht ik een experiment die niet tijdrovend was. 

Pachira Aquatica (Geldboom)

Wij hebben thuis een uit de kluiten gewassen Pachira Aquatica plant, die ook wel een geldboom wordt genoemd. Het is een plant die je veel tegenkomt als kamerplant. Deze plant staat symbool voor geluk & voorspoed. Het fijne van deze plant is dat het echt een beginnersplant is. Als je hem even vergeet, geef je hem een scheut water en hij is weer helemaal Happy. Hoewel deze plant niet giftig is voor huisdieren, hebben wij hem toch maar uit de woonkamer gehaald. één van onze katten zat namelijk wel heel fanatiek op de bladeren te kauwen en dat vond ik toch een beetje zonde.

Artist-Studio-Money-Tree-Plant-Creativity

Blad Texturen

Gewapend met wat bladeren van onze geldboom, ben ik aan de slag gegaan. De enige spullen die je nodig hebt zijn bladeren, papier en verf/inkt. Ik heb de bladeren als stempels gebruikt en heb geëxperimenteerd met inkt en verschillende soorten verf. Het was leuk om weer even experimenteel bezig te zijn en gewoon dingen uit te proberen. Voor nu heb ik alleen de bladeren van de money tree gebruikt, maar ik denk dat dit ook heel tof is met andere bladeren.

Alle resultaten heb ik ingescand, zodat ik ze digitaal kan verwerken in mijn illustraties. Wanneer je ze niet digitaal wil gebruiken, is deze techniek ook leuk voor het maken van kaartjes, labels en andere stationery items. Zelf heb ik nu niet echt gelet op de kleuren die ik heb gebruikt, omdat ik die digitaal kan aanpassen. Maar als je de resultaten zelf wil gebruiken, kun je ook kleuren mixen en kleur-verlopen maken. Er is zoveel mee mogelijk! Het voordeel van deze techniek is dat je snel resultaat hebt en je niet veel nodig hebt. Heerlijk om even te ontspannen en op een laagdrempelige manier even creatief bezig te zijn.

Bladeren-textuur-Leaves-Texture-Creativity-Artist-Studio-2
Leaf-Teture-Blad-Texturen-Artist-Life-SBDesigns-2
Leaf-Texture-Paint-Stamping-Techniques-2
Artist-Life-In-The-Studio-Texture-Experiments-Nature-Textures-2

Houd er alleen wel rekening mee dat veel onder de verf komt te zitten. Het lukte mij niet om heel netjes te werken, omdat ik dezelfde bladeren meermaals gebruikte. Je kreeg daardoor toch dat veel dingen onder de verf kwamen te zitten.

© Susanne Bot-Boer | SB Designs | SB Designs Creations

Geplaatst in Creatief, Experimenten/Technieken en getagd met , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *