Nieuw patroonontwerp

Sinds de cursus ‘digitaal en analoog illustreren’ weet ik hoe ik patronen kan maken. En ik vind dit erg leuk om te doen. Helaas was het er de laatste tijd niet van gekomen. Toen ik een aantal weken geleden wat bladeren zat te schetsen zonder direct doel,  bedacht ik me dat het wellicht leuke elementen waren voor een patroon. En sinds het al zo’n tijd geleden was, besloot ik het verder uit te werken.

In de patronen die ik tot nu toe heb gemaakt, maak ik een mix tussen analoge texturen en digitale technieken. Dat blijft voor mij een vertrouwde manier van werken. Nadat ik de lijnen had geoptimaliseerd en een kleurenpalet had gekozen, is dit het uiteindelijke patroon geworden:

nature-floral-pattern-sbdesigns-susannebotboer-fb

Ik vind het zo leuk om patronen te ontwerpen, met name omdat ze voor zoveel verschillende doeleinden te gebruiken zijn. Al sinds een lange tijd heb ik een account op society6 met wat artwork artikelen. Ik doe niet veel met dit account, maar ik vind het wel leuk om te zien op hoeveel producten patronen (en illustraties) zijn toe te passen. Dit patroon is toegevoegd in die shop en is op verschillende producten te gebruiken. Van notitieboekjes tot Ipad hoezen en van tassen tot dekbedovertrekken.

bagg-susannebotboer-sbdesigns-leavepattern-2016-preview clock-sbdesigns-susannebotboer-2016-leafpattern-preview dekbedovertrek-sbdesigns-leavepattern-susannebotboer-2016-preview leafes-pillow-sbdesigns-susannebotboer-2016-preview notebook-leafpattern-sbdesigns-susannebotboer-2016-preview phonecover-sbdesigns-susannebotboer-2016-leafpattern-preview

Dit smaakt naar meer, dus ik ga nog wat nieuwe ideeen uitwerken. Helaas heb ik meerdere projecten lopen, dus ik moet mijn tijd verdelen. Maar dit is zo leuk om te doen!

Geplaatst in Creatief, Illustratie & Schetsen en getagd met , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *