Patroon ontwerp ‘Pumpkin Land’

Het ontwerpen van patronen is een persoonlijke interesse en ik vind het belangrijk om mijn portfolio aan te vullen met nieuwe ontwerpen. Het voordeel van vrij werk is dat ik onderwerpen kan kiezen die mij persoonlijk aanspreken. Één van die onderwerpen is Halloween. Het leek me daarom leuk om een Halloween/herfst patroon te ontwerpen met pompoenen.

Schetsfase

Hoewel ik een supervet tekentablet heb (waar ik nog steeds erg blij mee ben), begin ik altijd met papier en potlood. Ik vind het gewoon fijn om de schetsfase met potlood en papier uit te voeren. Een bijkomende reden waarom ik dit doe is zodat ik niet de hele dag alleen maar naar een scherm zit te kijken. Op deze manier heb ik ook wat afwisseling.

pumpkin-sketches-sbdesigns-susannebotboer

Eindresultaat Patroon

Het leek me leuk om weer eens wat te doen met aquarelverf. Het eindresultaat is tot stand gekomen door middel van verschillende materialen (analoog en digitaal), maar aquarelverf heeft hierin wel een groot aandeel gehad.

Dit is het uiteindelijke patroon geworden:

pumpkin-land-sbdesigns-pattern-susannebotboerpumpkin-land-social-media-pattern

Patroon toegepast voor producten

Een patroon is toepasbaar op veel verschillende producten, bijvoorbeeld een tas:

pumpkin-land-bag-sbdesigns-susannebotboer

Patronen ontwerpen blijft onwijs leuk om te doen en ik hoop dat ik er dit jaar nog genoeg kan en mag ontwerpen/illustreren.

© Susanne Bot-Boer, SB Designs

Geplaatst in Creatief, Illustratie & Schetsen en getagd met , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *