11 inspirerende illustratoren – illustratie inspiratie

Ik ben altijd opzoek naar inspiratie. Inspiratie kun je overal vinden, wanneer je maar weet waar en hoe je moet zoeken. Zo kun je geïnspireerd raken door een songtekst, tijdens het maken van een wandeling of door een recente gebeurtenis in je leven. Inspiratie is overal. Andere illustratoren kunnen ook een inspiratiebron zijn. Wanneer je even zoekt op het internet, vind je al gauw een breed scala aan getalenteerde illustratoren. Het is voor mij onmogelijk om alle illustratoren, die ik goed vind, te benoemen. Toch vind ik het leuk om er een aantal met jullie te delen.

Amélié Fléchais

amelie-flechais-inspiring-artist-illustrator-illustrationsinspiration-2amelie-flechais-inspiring-artist-illustrator-illustrationsinspiration-3amelie-flechais-inspiring-artist-illustrator-illustrationsinspiration
Een Franse illustratrice. Ze illustreert stripboeken en kinderboeken. Daarnaast werkt ze ook in de animatie industrie als ‘Visual Developer’. Zo heeft ze o.a. concept art gemaakt voor de geweldige animatiefilm Song of the Sea. Het artboek van die film heb ik eindelijk weten te bemachtigen. Is zeker een aanrader! In de stijl maken ze veel gebruik van texturen en ‘sketchy lines’ zoals ik die ook graag toepas in mijn werk. Erg tof!

song-of-the-sea-artbook-inspiring-artists-illustrators-cartoonsaloon
Dit artbook is verkrijgbaar op de website van Cartoon Saloon.

Website Amélié Fléchais

Barbara Canepa

barbara-canepa-end-inspirering-illustrator-illustrationinspiration
barbara-canepa-end-book-inspiring-illustrators-illustrationinspiration-illustrationstyles

Schrijfster, editor en illustratrice. Ik ken haar werk met name van het stripboek End. Tot op heden is er nog maar één deel uitgebracht, maar de stijl is supertof. Victoriaanse stijlen, gemengd met Gothic en Dark Romance. Supervet! Een andere bekende stripboekserie van haar is Sky Doll.

Website/blog Barabara Canepa

Benjamin Lacombe

benjaminlacombe-inspiring-illustrator-illustrationinspirationbenjaminlacombe-odine-inspiring-illustrator-illustrationinspirationEen van de eerste illustratoren waarbij ik verleid werd tot het kopen van zijn werk. Hij is een Franse auteur en illustrator, geboren in Parijs. Leuk feitje is dat hij twee honden heeft, die altijd terug komen in zijn werk en boeken. Twee boeken van hem die ik echt kan aanraden (deze twee zijn vertaald in het Nederlands) zijn ‘Ondine’ en ‘De tuin van de feeën’. Het eerste boek is echt een verhaal het tweede boek niet zozeer, maar is een encyclopedie van alle magische wezens die in de tuin leven. In de boeken wordt gebruik gemaakt van kalkpapier. Dat is echt heel gaaf. Illustraties zijn daardoor opgebouwd uit verschillende lagen, heel mooi om te zien!

Website Benjamin Lacombe 

Carine-M & Élian Black’Mor

carine-m-elian-blackmor-inspiring-illustrators-illustrationinspiration-2
carine-m-elian-blackmor-inspiring-illustrators-illustrationinspirationDit duo werkt veel samen als concept & grafisch designers, als schrijvers en als illustratoren. Hun werk, dat met name valt onder het thema ‘Fantasy & Weird’, past uitstekend bij elkaar. In hun werk zijn veel invloeden te vinden van Victoriaanse en Zwarte Romantische stijlen. Ik heb een aantal van hun boeken in mijn boekenkast staan en ik vind hun werk erg inspirerend.

Website Carine-M
Website Elian Black’Mor

Chris Riddell

chrisriddell-inspiring-illustrator-illustrationinspiration2

chrisriddell-inspiring-illustrator-illustrationinspiration

Chris Riddell is een Britse illustrator. Ik kwam een van zijn boeken tegen in een boekenwinkel in Schotland, namelijk ‘The Sleeper and the Spindle’. In eerste instantie sprak de cover me direct aan. De cover van dit boek heeft namelijk 2 lagen, waarbij wordt gewerkt met een kalkpapier laag over de gewone cover. Toen ik het boek doorbladerde, sprak de rest van de stijl me ook aan. Hij gaat heel tof om met lijnen. Zijn illustraties bestaan met name uit een wirwar van lijnen, die toch logisch zijn. Een vage omschrijving, maar ik weet niet hoe ik het duidelijker kan omschrijven. In dit boek is de stijl ook gotisch en dark romance, wat het boek extra tof maakt.

Website Chris Riddell

David García Forés

david-garcia-fores-inspiring-illustrator-illustrationinspirationdavid-garcia-fores-inspired-illustrators-illustrationinspiration-illustrationstyles

Of hij heeft geen website, of ik heb hem niet kunnen vinden. In ieder geval is hij een illustrator en een Art Director bij iClassics, gevestigd in Barcelona. Ik kwam hem tegen bij een kickstarterproject voor het boek ‘Ravings of love & death’. Een volledig geïllustreerd boek met verscheidende verhalen van Edgat Allan Poe.

De boeken zijn in ieder geval verkrijgbaar bij Playattitude.com.

Lisa Aisato

doi:10.3402/blft.v6.27280lisa-aisato-inspiring-illustrator-illustrationinspiration-2
Een Noorse Schrijfster & illustratrice met verscheidende prentenboeken op haar naam. In haar werk zitten vaak surrealistische elementen verwerkt en dat vind ik erg leuk. Daarnaast maakt ze op een gave manier gebruik van texturen.

Website Lisa Aisato

Lois van Baarle

lois-van-baarle-loish-inspiring-illustrator-artist-illustrationinspirationlois-van-baarle-loish-inspiring-illustrator-artist-illustrationinspiration-2Een Nederlandse illustrator die over de gehele wereld heeft gewoond. Ze werkt digitaal en ik vind haar werk erg sterk in concept, maar ook op het gebied van kleur. Enige tijd geleden heeft ze een artbook uitgebracht, waarin je veel kunt lezen over haar werk, inclusief tips!

Website Loish

Rebecca Dautremer

rebecca-dautremer-inspiring-artist-illustrator-illustrationinspirationrebecca-dautremer-alice-in-wonderland-inspiring-illustrators-illustrationinspiration-illustrationstyles-fairytales

Een bekende Franse illustratrice. Ook van haar heb ik een aantal boeken in de boekenkast staan. Een heel gaaf boek van haar is ‘Het kleine theater van Rebecca’. Dit is een heel delicaat boek, volledig gevuld met illustraties, waarbij snijwerk ik toegepast. Het boek is een theater en doordat je door het boek bladert, verandert er steeds van alles op het toneel. Heel tof. Een ander mooi boek van haar is haar versie van Alice in Wonderland. Ik heb sowieso een zwak voor dat sprookje, maar haar versie is erg mooi om te zien. Het boek is ook lekker groot, dus je hebt echt iets om vast te pakken haha.

Website Rebecca Dautremer

Tim Burton

tim-burton-inspiring-illustrator-artist-illustrationinspiration-illustrationstyles-2tim-burton-inspiring-illustrator-artist-illustrationinspiration-illustrationstyles
Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om hem niet te noemen; Tim Burton. Een Amerikaanse illustrator, filmregisseur en producent. Met zijn voorliefde voor tekenfilms, horror en Edgar Ellen Poe, valt zijn eigen werk op door donkere humor, gotische stijlen en referenties naar cartoon/horror.

Website Tim Burton

Valeria Docampo

valeria-docampo-valleivandewentelmolens-inspirering-illustrator-illustrationinspiration valeria-docampo-picturebook-inspirering-illustrator-illustrationinspiration

Een illustratrice geboren in Argentinië. In haar werk maakt ze zowel gebruik van analoge als digitale technieken. Ze wordt geïnspireerd door allerlei dingen uit het dagelijks leven.  Een prentenboek waarin ik haar werk echt heel mooi vind is ‘De vallei van de wentelmolens’.

Website Valeria Docampo

© Susanne Bot-Boer, 2017

Geplaatst in Inspiratie en getagd met , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *