5 Inspirerende Fantasy Etsy Shops

Ik ben één van de velen artiesten die word geïnspireerd door de wereld van de fantasie. Verbeelding, magie, wezens, spreuken, het fantasy genre brengt onwijs veel inspiratie en mogelijkheden met zich mee. Ik heb besloten zo nu en dan een artikel te wijden aan artiesten met toffe Fantasy Etsy Shops. 


MadMarchMoon

madmarchmoon-etsyshop-fantasy-inspiration

Een shop die is gestart in 2013 en wordt gerund door Sarah Evans. Zij is een van mijn grote voorbeelden als het aankomt op haar keuzes in materialen en productsoorten. Ze weet heel goed waar haar kwaliteiten liggen en hoe haar assortiment is opgebouwd.

Ooit begon ze met papier snijden en dat is uiteindelijk uitgegroeid naar een niveau waarbij ze allerlei producten maakt. Ze maakt met name producten geïnspireerd door elfjes en draken, van sieraden tot draagbare vleugels en huis decoratie.

-> Etsy Shop

madmarchmoon-etsyshop-fantasy-inspiration-4
madmarchmoon-etsyshop-fantasy-inspiration-3
madmarchmoon-etsyshop-fantasy-inspiration-2

My Dragon Spirit

mydragonspirit-etsyshop-fantasy-inspiration

Sjaals en draken, wat een perfecte combinatie. My Dragon Spirit is een Etsy shop opgericht en gerund door Branka (Slovenië). Haar assortiment bestaat uit zijden sjaals, voorzien van drakenprints. De eigenaresse van deze shop illustreert alles zelf en laat de illustraties vervolgens afdrukken op de sjaals. De resultaten zijn erg mooi. Ik kan haar passie niet beter verwoorden dan hoe ze het zelf omschrijft in haar bedrijfstekst:

“With My Dragon Spirit I wanted to create something special and unique. To awaken your child's dreams of being that special little princess who is protected by her dragon or to be a little warrior who fights side by side with a dragon friend. Don't forget that you are never to old to have fun and to run into your fantasy world.”

-> Etsy Shop

mydragonspirit-etsyshop-fantasy-inspiration-4
mydragonspirit-etsyshop-fantasy-inspiration-3
mydragonspirit-etsyshop-fantasy-inspiration-2

HandiCraftKate

handicraftkate-etsyshop-fantasy-inspiration

Een fantasy artist die werkt met vilt. Zij is mijn voorbeeld als het aankomt op de tijd die ze spendeert aan haar producten, namelijk fulltime. Ze is fulltime ondernemer in een creatief werkveld en dat is een compliment waard. Het is zo moeilijk om genoeg inkomen te genereren om van een creatief beroep je werk te maken.

En zoals bij menig artiest heeft het een tijdje geduurd voordat ze haar werkelijke passie (of een combinatie daarvan) heeft gevonden. Toen ze eenmaal begon met vilt en dit kon combineren met het thema fantasie, is ze uitgekomen op het maken van heksenhoeden. Later zijn hier nog variaties en uitbreidingen bijgekomen. Zij laat zien dat het mogelijk is om met je interesses een weg te vinden in een creatief werkveld met verkoopbare producten.

-> Etsy Shop

handicraftkate-etsyshop-fantasy-inspiration-3
handicraftkate-etsyshop-fantasy-inspiration-4
handicraftkate-etsyshop-fantasy-inspiration-2

Art By Aelia

artbyaelia-etsyshop-fantasy-inspiration

Een Canadese shop geopend in 2011. De oprichter, Aela Petros, noemt zichzelf een ‘artistic mixed bag’. Ik vind het een leuke benaming en herken mezelf er ook in. Ze doet namelijk van alles, van sculpturen tot schilderingen en kostuum onderdelen. Grotendeels fantasie gerelateerd, met hier en daar dier-georiënteerd.

Ze schildert, maar maakt ook grafisch werk. Werkt met resin, maar ook met klei. Ze focust zich niet op één ding en heeft toch een succesvolle shop. Dat laat mij zien dat je niet per definitie één element moet kiezen. Natuurlijk moet je wel keuzes maken, maar er zijn meerdere mogelijkheden en je kunt er verschillende interesses op nahouden.

-> Etsy Shop

artbyaelia-etsyshop-fantasy-inspiration-3
artbyaelia-etsyshop-fantasy-inspiration-2
artbyaelia-etsyshop-fantasy-inspiration-4

Makosla Creations

makoslacreations-etsyshop-fantasy-inspiration

Ik moet ervoor sparen, maar ik zou zo graag ooit nog eens een creatie van haar kopen. Makosla Creations is een etsy shop die wordt gerund door Astrid Ayora. Ze maakt onwijs gave (mat name) draken van klei. Als je haar werk op internet voorbij ziet komen, herken je het ook meteen.

Ze heeft Grafische Vormgeving gestudeerd en heeft gewerkt als illustrator. Uiteindelijk heeft ze haar passie gevonden in sculpturen en heeft ze 2d ingewisseld voor 3d. Naast draken maakt ze ook weleens andere wezens of vertaald ze haar werk in andere producten. Bijvoorbeeld draken om kerstballen, bekerhouders en sieraden. Haar designs zijn echt uniek en dat vind ik zo bewonderingswaardig aan haar werk. Ze heeft een eigen stijl die heel herkenbaar is en ze heeft overduidelijk haar passie gevonden. Ook zij doet dit werk fulltime, wat een compliment waardig is.

-> Etsy Shop

makoslacreations-etsyshop-fantasy-inspiration-2
makoslacreations-etsyshop-fantasy-inspiration-4
makoslacreations-etsyshop-fantasy-inspiration-3

Bedankt voor het lezen!

© Susanne Bot-Boer, 2018

Geplaatst in Inspiratie en getagd met , , , , , , , , , , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.