5 redenen om cadeaus te kopen op Etsy

Je kent het waarschijnlijk vast wel; gelegenheden waarbij wordt verwacht dat je iets meebrengt. Een familielid die bijna jarig is, een goede vriend die een housewarming geeft of een collega die onlangs is bevallen. Tijd voor een cadeautjesjacht! Natuurlijk kun je gaan shoppen bij grote bekende winkels, maar waarom niet bij Etsy?

Dit artikel geeft 5 redenen waarom het een goed idee is om te shoppen bij Etsy.

Aanleiding van dit artikel is een Etsy meeting, voor Nederlandse verkopers, waar ik afgelopen weekend aanwezig was. Het was heel leuk om andere verkopers te ontmoeten. Hun enthousiasme en passie voor hun werk (wat ik erg herken!) inspireerde mij om dit artikel te schrijven.

Dus, waarom voor een cadeau shoppen op Etsy?

1. Unieke producten

Op Etsy kun je handgemaakte producten vinden en vintage. Vintage artikelen, met passie bij elkaar gezocht en handgemaakte producten, met liefde gemaakt. Tijdens de Etsy meeting werd het me al gauw duidelijk dat passie & liefde belangrijke drijfveren zijn voor een gemiddelde Etsy verkoper.

Etsy is geen machinewerk. Wanneer je een leuk product vindt, is het met liefde en passie gemaakt. Het maakt eigenlijk niet uit binnen welke productgroepen je zoekt, uniekheid is een kenmerk van Etsy.

Zelf verkoop ik handgemaakte fantasie sieraden en producten in mijn shop SB Designs Creations, maar je kunt echt allerlei unieke cadeaus vinden. Afgelopen meeting waren we met ongeveer 15 verkopers en het productaanbod van onze Etsy winkels was heel divers. Een kleine greep uit het aanbod van deze Etsy winkels:

Kuuklekuus

Zwartkapje

ViggiHandmade

Studio Maas

SB Designs Creations

LittleLeftyLou

2. Veel keuze, groot assortiment

Naast het feit dat de producten uniek zijn, is er ook nog eens een enorm groot aanbod. Er zijn heel veel makers en verzamelaars die via Etsy hun producten verkopen. Naast algemene shops, kun je ook veel niches vinden. Makers die zich specialiseren in een bepaalde richting of bepaald product.

Zoek je iets heel specifieks, grote kans dat je het op Etsy vindt. En als je het niet direct vindt, een nog grotere kans dat iemand het voor je kan maken via een custom bestelling.

Stel ik heb een nichtje die dol is op bananen en van bakken houdt...

Een bananen koekjesvorm:

Of een vriendin die hartje winter jarig is en haar lievelingsdier is een luiaard...

Deze schattige muts:

Voor wie je ook een cadeau zoekt, op Etsy kun je altijd wat leuks vinden.

3. Je support kleine ondernemingen

Tijdens de Etsy meeting deelde één van de aanwezigen een kaartje uit met een hele toepasselijke tekst:

 

”When you buy from a small business,

an actual person does a little happy dance.”

 

En die tekst is volledig waar. Wanneer ik een kassageluidje hoor via mijn telefoon (je hoort als verkoper een geluidje op het moment dat je iets verkoopt), doe ik inderdaad een dansje.

Het is voor een Etsy verkoper niet alleen fijn om iets te verkopen, want uiteraard een verkoop betekent inkomsten. Maar het is ook waardering voor wat je doet en maakt. En dat is onbetaalbaar!

4. Je wordt beschermd door Etsy

Het is soms lastig in te schatten in hoeverre een website betrouwbaar is. Zeker wanneer je opzoek bent naar een heel specifiek cadeau, kun je uitkomen op onbekende websites. Het voordeel van Etsy is, ongeacht wie de verkoper is, je hebt altijd de bescherming van Etsy. Stel er is iets mis met je bestelling, kun je zo een zaak openen tegen de verkoper en Etsy gaat hier heel streng achteraan.

Wegens een miscommunicatie heb ik ooit één keer een zaak tegen mij gehad. Het ging om een klant wiens e-mails om de één of andere reden niet bij mij aankwamen, waardoor zij het gevoel had dat ik haar negeerde. Via Etsy kreeg ik de melding dat er een zaak tegen mij was geopend en dat ze mij dringend verzochten om actie te ondernemen. Wanneer ik als verkoper de zaak zou negeren, kon dat voor mij vervelende gevolgen hebben. Uiteraard heb ik direct actie ondernomen en alles netjes afgehandeld, waardoor de klant weer helemaal happy was. Het liet mij in ieder geval inzien dat Etsy zeer serieus is over het beschermen van kopers. Dat vind ik heel netjes!

5. Het maakt iedereen blij!

Ja echt waar!

  • De shopeigenaar doet een 'little happy dance' wanneer je je aankoop doet. 
  • De creatieve sector is blij met je, omdat je met jouw aankoop de creatieve industrie steunt.
  • De mensen van Etsy zijn blij met je, omdat je helpt de Etsy community draaiend te houden.
  • Je maakt je collega/vriend/familielid/buur blij met een uniek cadeau.

En dit alles maakt jou blij, omdat met één aankoop al deze mensen blij zijn met jou :).

Genoeg redenen om een poging te wagen? Ga dan hier naar Etsy. En als je daar dan toch naartoe gaat, zou ik het heel leuk vinden als je een bezoekje brengt aan mijn Etsy shop SB Designs Creations.

Geplaatst in Inspiratie en getagd met , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *