Elfia Haarzuilen 2017

haarzuilen-castle-thenetherlands-elfia-2017

Wauw, door alle drukte heb ik niet eens de tijd gehad om een blogartikel te schrijven over Elfia Haarzuilen. Inmiddels is het alweer even geleden, maar ik schrijf er toch nog een artikeltje over. Voor degenen die het niet kennen, Elfia Haarzuilen is een jaarlijks terugkerend evenement dat volledig in het teken van Fantasy staat. Allerlei stijlen komen er voorbij. Van Steampunk tot Gothic en van Cosplay tot manga.

Elfia Haarzuilen 2017 was geweldig! Wij hebben er rondgedwaald met dronken monniken, de Mario familie en een aantal weerwolven in mensvorm. Het is zo leuk om gewoon in het gras neer te ploffen en mensen/kostuums te bekijken.

Ik heb veel inspiratie opgedaan bij alle kraampjes. Aangezien ik binnenkort zelf op twee markten sta, heb ik ook inspiratie opgedaan voor het indelen van een kraam. Inmiddels weet ik in welke stijl ik mijn kraam wil opbouwen, met welke materialen en met welke kleuren. Ik heb ook erg leuke ideeën gezien m.b.t. het uitstallen van sieraden, dus dat was zeer leerzaam.

Naast de vele kraampjes hebben we ook leuke bandjes gezien. Één van deze bandjes was een trommelgroep. Dat was best indrukwekkend om te zien.

band-elfia-haarzuilen-2017-imagination

Voor mijn kostuum heb ik het thema ‘Dragon-Witch’ aangehouden. Ik heb het kostuum weer iets uitgebreid.

dragon-witch-elfia-costume-sbdesignscreations

Zo heb ik een headpiece gemaakt bestaande uit ketting, metalen onderdelen, klei en gemarmerde glasstenen. Ik ben best trots op deze creatie.

headpiece-elfia-fantasycostume-dragon-witch-sbdesignscreations

Verder heb ik oorbellen gemaakt met drakenvleugels en deze voorzien van gemarmerde glasstenen. Deze metalen drakenvleugels blijven een favoriet van mij om te verwerken in sieraden.

dragon-witch-dragonwing-earrings

Als kettingen wilde ik dit jaar ook iets nieuws doen. Ik had hele toffe metalen takken liggen. Die heb ik voorzien van blaadjes om het de look te geven die ik wilde. Ik had ook nog een ministolpje en glazen bollen liggen. Die wilde ik al een hele tijd gebruiken. De stolp is het uiteindelijk geworden en daar heb ik een drakennest met drakenei ingestopt. Om een gelaagde look te krijgen, heb ik ook nog een choker gemaakt van maliën. Hiervoor heb ik twee kleuren gebruikt; zilver en blauw.

dragon-witch-choker dragon-witch-dragonegg-necklace-sbdesignscreations

Ook een ring mocht niet ontbreken. Met een Victoriaanse setting als uitgangspunt, heb ik deze voorzien van een handgemaakte gemarmerde glassteen en een sierrandje met klei (afgewerkt met metallic blauw).

dragon-witch-ring-costume-elfia

Een Zakhorloge had ik iets aangepast zodat ik het aan mijn riem kon dragen, maar het is eigenlijk een ketting.

dragon-witch-pocketwatch-sbdesignscreations

dragon-witch-pocketwatch-necklace-sbdesignscreations

Een heks kan eigenlijk niet zonder een toverstaf. Al een tijd stond dit project op mijn lijst en na de eerste schetsen:

1701102-product-sketches-for-a-magic-wizard-want

Heb ik een eerste exemplaar uitgewerkt. Deze heb ik gelijk kunnen gebruiken voor mijn kostuum.

wizard-wand-witchwand-handmade-fantasyproducts-sbdesignscreations

Door middel van een houder, kon ik de staf aan mijn riem bevestigen. Deze houder is gemaakt van vilt, maar het lijkt me ook tof om er ooit een van nep/kunstleer te maken.

wizard-witch-wand-holster-handmade-sbdesignscreations

Ik had ook hoorns gemaakt, maar die bleken toch niet helemaal zoals ik wilde, dus dat project schuift weer een jaartje op (een mens moet bezig blijven toch? Haha). Een ander kostuumprojectje is een drakenei. Ik heb er onlangs één gemaakt met klei en gemarmerde glasstenen, maar ik heb nog geen manier bedacht hoe ik het ei kan meenemen. Ik moet er iets voor maken waarin ik het kan dragen/meenemen. Dus ook dat wordt nog een projectje.

dragon-egg-handmade-fantasy-products-sbdesignscreations

Mijn man had voor deze keer schouders gemaakt van drakenschubben en mailen. Het was even puzzelen, maar ik vind het erg tof geworden.

elfia-2017-scalemail-costume-fantasyevent

Al met al heeft deze dag veel gezelligheid, lol en inspiratie opgeleverd.

 

Geplaatst in Evenementen, Inspiratie, Zakelijk en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *