Geinspireerd door de Lijsterbes

De Lijsterbes is een echte heksenboom. Al eeuwen staat deze boom bekend als een magische boom. In verschillende mythologische en volksverhalen heeft de lijsterbes een belangrijke rol.

De Lijsterbes is een geweldige beschermer. Het beschermt tegen ongeluk en kwaad. Takken van de lijsterbes worden veel gebruikt voor toverstaven en amuletten van magiërs en druids. het is een van de populairste houtsoorten voor dit soort items. Er wordt gedacht dat het je psychische vermogen vergroot. Wanneer je een bes van de lijsterbes plukt, zie je een pentagram symbool op het besje.

Wij hebben zelf (nog) geen lijsterbes in de tuin, maar onze buren wel. In hun voortuin hebben ze een mooie boom staan. Sommige van de takken overlappen naar onze tuin en veel blaadjes en besjes vallen in onze voortuin. Dat vind ik helemaal niet erg. Het is erg handig om lijsterbes bladeren en besjes binnen handbereik te hebben.

Rowan-Tree-Inspiration-Witch-Tree-Artistlife
Rowan-Tree-Jewelry-SBDesignsCreations
Rowan-Tree-Witch-Tree-Magickal-tree-Jewelry-With-Meaning-Witchy-Vibes

Sieraden

Een tijdje terug heb ik geëxperimenteerd met marmerstenen in de kleuren gebaseerd op de lijsterbes. Ik wilde sieraden maken die een connectie zouden hebben met de Lijsterbes. Niet alleen in het kleurenschema, maar daadwerkelijk een connectie maken.

En dat heb ik dan ook gedaan. In de designs heb ik gebruik gemaakt van echte lijsterbes blaadjes. Ik heb daarbij ook nagedacht over de verschillende manieren waarop ik dit kan doen. Ik ben op verschillende ideeën gekomen waarvan sommige zichtbaar zijn en andere niet. Het was leuk om na diverse experimenten met resin, die techniek nu toe te kunnen passen in een daadwerkelijk design.

Lijsterbes oorbellen

Rowan-Tree-earrings-Witch-Jewelry-SBDesignsCreations

Ik had al een tijdje hele mooie filigraan/victoriaanse basisbedels liggen. Ik heb ze voorzien van mooie marmerstenen in groene & rode tinten. Voordat ik de stenen in de settingen heb bevestigd, heb ik een laag met stukjes lijsterbes blad toegevoegd. Niet zichtbaar van buitenaf, maar wel een mooie manier om daadwerkelijk een connectie te maken met de Lijsterbes boom. De blad chips zijn volledig geseald tussen de setting en de steen, dus daar gebeurd verder niks mee.

Rowan-Leaves-Witch-Earrings-Jewelry-with-meaning-Work-in-Progress-Fantasy-Artist

Lijsterbes ketting

Rowan-Tree-Necklace-Pagan-Spiritual-Resin-Marble-SBDesignsCreations
Rowan-Tree-Jewelry-Spiritual-Pagan-Necklace

Met dezelfde mooie setting heb ik ook een ketting gemaakt geïnspireerd door de lijsterbes. Ook deze setting heeft weer gesealde blad stukjes tussen de setting en het glas. Met deze ketting wilde ik ook een iets zichtbaarder detail maken. Daarvoor heb ik gebruik gemaakt van resin (hars). Ik heb kleinere settings gevuld met hars en daarin stukjes lijsterbes blad toegevoegd. Een subtiel, maar wel zichtbaar detail. Ik ben echt blij met het uiteindelijke resultaat.

Het was een tof experiment en het maakt mij enthousiast dat ik, naast het gebruik van edelstenen, ook op deze manier meer betekenis aan mijn sieraden kan geven.

Dromerig

In de inspiratieflow van dit thema heb ik ook het eerste design voor verkoop gemaakt. Deze zal worden toegevoegd aan mijn Etsy shop.

Rowan-Tree-Dreamcatcher-Spiritual-Necklace
Rowan-Tree-Dreamcatcher-Spiritual-Necklace-SBDesignsCreations

© Susanne Bot-Boer, SB Designs / SB Designs Creations

Geplaatst in Achter de schermen, Creatief, Creaties, Inspiratie, Spiritueel, Zakelijk en getagd met , , , , , , , , , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.