Prentenboek: Het Dieren Jazzcarnaval

Afgelopen zaterdag was ik in Utrecht. In één van de boekenwinkels daar vond ik het boek ‘Het Dieren Jazzcarnaval’. Een boek geschreven door Taï-Marc le Thanh en Rose Poupelain.

De cover van het boek sprak me direct aan. Sprekende kleuren, mooie kleurovergangen en veel details.
prentenboek-picturebook-hetdierenjazzcarnaval-kinderboek

Rose Poupelain is ook de illustrator van dit boek. Ze is illustratror, schilder en beeldhouder. Naast dit boek, vind ik dat ze ook geweldige patronen maakt. Op haar site zijn er een aantal te vinden.

Hier zijn nog een aantal beelden om je een indruk te geven van de stijl van het boek:

prentenboek-picturebook-hetdierenjazzcarnaval-kinderboek-2prentenboek-picturebook-hetdierenjazzcarnaval-kinderboek

Het verhaal moest ik nog even lezen, ik heb het boek namelijk puur gekocht op basis van de illustraties. Het verhaal vind ik persoonlijk wat minder. Het gaat over een wolf die graag zijn maag wil vullen. Het dierenjazzcarnaval gaat binnenkort van start. Dat is het moment waarop alle dieren samenkomen en de grote boze wolf zijn slag probeert te slaan. Hij probeert op verschillende manieren het terrein te betreden, maar faalt keer op keer. De opzet van het verhaal vind ik leuk, maar ik vind het persoonlijk erg veel tekst. Er woorden heel veel woorden gebruikt om relatief simpele dingen uit te leggen. Misschien is het persoonlijk, maar ik vind de schrijfstijl iets minder.

Wat niets aan de illustraties afdoet. Die zijn en blijven echt heel mooi!

Geplaatst in Inspiratie en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *