De energie van de Nieuwe Maan

Het is alweer enige tijd geleden dat ik spiritualiteit meer in mijn bedrijf SB Designs Creations heb verweven. Deels blijft het thema ‘fantasie’ nog steeds intact (want dat blijft een geweldig thema), maar het voelt ook heel goed dat spiritualiteit een plekje begint te krijgen.

Daarover het volgende. Ik ben me al tijden heel erg bewust van de energie van de maan.

Moon-Phases-New-Moon-Intentions-Worksheet

Je hoeft niet eens actief spiritueel bezig te zijn, om de energie van de maan waar te nemen. Veel mensen worden bewust of onbewust beïnvloed door de energie die de verschillende maanstanden hebben.

Zelf merk ik het erg bij volle maan. Dan slaap ik heel slecht. Enerzijds ben ik vol energie en heb ik heel erg de drang om bezig te zijn. Anderzijds ben ik super snel geprikkeld en door het slechte slapen snel moe. Dit artikel wil ik echter niet richten op de volle maan, maar op de maanfase ‘nieuwe maan’.

De nieuwe maan is door Wikipedia als volgt beschreven: “bij de nieuwe maan staat de maan ongeveer tussen de aarde en de zon, waardoor alleen de schaduwzijde van de maan waar te nemen is. Je kunt de maan dan niet zien.”

Op spiritueel vlak staat de nieuwe maanfase voor ‘een leeg canvas’, voor nieuwe beginnen, voor een nieuwe start. Nu is een mooi moment om je ideeën, wensen en intenties voor de aankomende perioden uit te werken. Wat wil je bereiken? Wat wil je doen? Nu is het moment om die zaadjes te planten. De aankomende periode kun je vervolgens gebruiken om actief met die doelen, wensen en intenties bezig te zijn, zodat de zaadjes plantjes worden en gaan groeien.

Zelfs als je niks met spiritualiteit hebt of niks met de maan, kan het best fijn om een dergelijk ritme te ontwikkelen. Door actief bezig te zijn met je dromen, met nieuwe ideeën en wensen, leer je meer over jezelf. Daarnaast ontwikkel je een ritme om hier ook echt iets mee te gaan doen. Ik ervaar het als zeer prettig om nieuwe ideeën door te schuiven naar de volgende nieuwe maan. Op deze manier kan ik een scheiding creëren tussen het brainstormen & het daadwerkelijk uitwerken van ideeën. Zo vaak heb ik een overvloed aan ideeën, maar je loopt dan snel het risico om ideeën maar half uit te werken, gezien je vervolgens alweer naar het volgende idee schiet. En dat is zonde. Werken met de periodes rondom nieuwe maan heeft mij meer balans gebracht tussen het bedenken van ideeën en het daadwerkelijk uitwerken van ideeën.

Mijn ‘ritueel’ (ritueel klinkt voor sommige wellicht een beetje zwaar, maar je kunt het net zo goed een ‘strategische aanpak’ noemen) voor de nieuwe maan heeft inmiddels wel een vorm gekregen. In de basis neem ik gewoon even tijd voor mezelf en ga ik na wat er zich momenteel in mijn leven afspeelt. Privé betrek ik daar ook in, maar voor dit artikel hou ik het even op een zakelijk niveau. Ik kijk heel bewust naar alles wat zich binnen mijn bedrijf afspeelt. Waar ik tevreden mee ben en waar ik minder tevreden mee ben. Ik laat logica achterwegen en werk met mijn gevoel. Wat zijn mijn wensen, wat zijn mijn dromen en wat voor nieuwe dingen zou ik de komende periode graag willen uitwerken. Daar maak ik een keuze in en dat schrijf ik op.

Eerst schreef ik dat enkel op een wit papiertje, maar dat vond ik toch een beetje saai. Zelf ben ik er een voorstander van het blad in mijn studio op te hangen, zodat mijn oog er steeds op valt. Maar een opgehangen wit papiertje met wat tekst, is niet iets wat nou echt zo leuk is om steeds naar te moeten kijken. Vervolgens ben ik meer snelle tekeningen gaan maken, waar ik alles iets grafischer op kon weergeven.

New-Moon-Intentions-Personal-Blog
New-Moon-Intentions-SBDesigns

Kwam al meer in de buurt, maar was het ook nog niet echt. Daarnaast heb ik ook echt niet altijd tijd om iedere keer een nieuwe tekening te maken voor bij de nieuwe maan. En dat heeft me uiteindelijk naar dit product geleid; Worksheets/Coloring Pages. Gericht op het uiteenzetten van je ideeën, wensen en intenties tijdens de nieuwe maan.

New-Moon-Intention-Worksheet-Nieuwe-Maan-Werkblad-Kleurplaat-Coloring-Page
New-Moon-Intention-Worksheet-Nieuwe-Maan-Werkblad-Kleurplaat-Coloring-Page-2
New-Moon-Intention-Worksheet-Nieuwe-Maan-Werkblad-Kleurplaat-Coloring-Page-3
New-Moon-Intention-Worksheet-Nieuwe-Maan-Werkblad-Kleurplaat-Coloring-Page-5

Ik ben hier zelf best wel enthousiast over. Een combinatie van spiritualiteit enerzijds en ontwerp/illustratie anderzijds en met een duidelijk doel. Het maakt mij blij. Ik stel ze beschikbaar als digitale downloads voor persoonlijk gebruik in mijn Etsy shop en webshop. Keuze is aan mensen zelf om alleen de lijnillustratie (kleurplaat) of één van de de full color illustraties uit te printen.

Mocht blijken dat dit product in de smaak valt, heb ik op dit gebied nog meer ideeën om uit te werken. Ik hoop dat dit product mensen kan helpen. Zelf heb ik er echt veel aan en dat gun ik anderen ook :). En ben je nu op mijn blog en volg je vooral de fantasy gerelateerde berichten? Dan kan het zijn dat je nu een wenkbrauw optrekt en denkt ‘de wat nou?’. Als je hier echt helemaal niks mee hebt, dan zijn de gelabelde artikelen onder ‘spiritualiteit’ niks voor jou. Kan toch? Zoveel mensen, zo veel & verschillende interesses, niks mis mee!

Zelf word ik er heel vrolijk van om spiritualiteit wat meer in mijn bedrijf te verweven. Het is een groot deel van wie ik ben, alleen toonde ik het nooit echt naar de buitenwereld (of echt heeeuuuul beperkt). Ik kan best zweverig zijn, maar daarnaast probeer ik wel een mate van enige nuchterheid te bewaren. In de basis is mijn beleving; alles is energie. Ook jij, ook ik. En energie gaat nooit verloren. het vervormd, het verandert, maar het verdwijnt nooit. Vanuit die beleving denk ik ook dat onze gedachten, onze geest zeer sterk is. Heel simpel voorbeeld, wanneer je een positieve benadering hebt, vooral positief denkt, denk ik dat je eerder gelukkig zal zijn dan iemand die de neiging heeft vooral negatief te denken en zich daarbij neerlegt. Het ‘mijn glas is leeg/halfvol principe’. Vanuit die beredenering ‘alles in energie’ word een groot deel van mijn wereldbeeld bepaald en daarbij behoren voor mij persoonlijk een heleboel subonderdelen. En ergens tussen al die subonderdelen probeer ik SB Designs Creations te verweven met die gedachtegang. En dat is eigenlijk de meest nuchtere & ruim denkende beschrijving die ik kan geven ;).

Geplaatst in De Maan, Producten, Spiritueel, Zakelijk en getagd met , , , , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *