2021: nieuw jaar, nieuwe kansen

En dan is het ineens 2021. Wat is 2020 een raar en bizar jaar geweest. Het vroeg om anders denken, een andere aanpak en creatieve oplossingen. Het is het jaar waarin ik van parttime zelfstandig ondernemer ben overgegaan naar fulltime eigen business owner. Vervolgens kreeg het jaar een rare wending met evenementen die niet doorgingen, en tijd die ik vervolgens anders heb moeten invullen. Als ik aan 2020 terugdenk is mijn eerste gedachte; wtf was dat?

2020 is een jaar waarin ik mezelf ben tegengekomen op verschillende vlakken, maar gelukkig niet alleen in negatieve zin. Door heel 2020 heen heb ik weer mooie stappen mogen zetten met mijn bedrijf, mooie opdrachten mogen uitvoeren en nieuwe connecties gelegd. In 2020 kwam ik tot de conclusie dat ik blij ben met de richtingen die ik nu inga en die wil ik verder uitwerken. Uiteraard blijf ik openstaan voor nieuwe wegen en uitdagingen, maar als het aan mij ligt, bewandel ik op zakelijk vlak de paden verder waar ik me nu op bevind. Ik vind het wel even prima zo. De combinatie van werk in opdracht en mijn eigen productlijnen bevalt me prima en de thema's waarmee ik nu werk, kan ik me nog steeds in vinden. Eveneens de progressie die ik zie in z'n algemeenheid, gaat de goede kant op. Kortom, ik heb niks te klagen.

Ik baal wel flink van de afgelaste evenementen en ben superblij dat Fantasyfest in februari en Heksia in oktober allebei nog net aan door konden gaan. Wat haalde ik daar een energie uit <3.

Chaoshoofd 2.0: Administratie

Mijn creatieve brein wil vaak van alles tegelijk. Het liefste ben ik bezig met mijn daadwerkelijke business; illustreren, vormgeven en mooie dingen maken. Echter, bij het hebben van een eigen bedrijf komen allerlei bijkomende taken om de hoek kijken. Eén van die taken is administratie. Voor mij nog best een uitdaging, omdat ik het lastig vond er een routine van te maken. Dat het tijd werd daar verandering in te brengen was overduidelijk. Met verschillende verkooppunten als mijn eigen webshop, Etsy & Bol.com & 2 verschillende handelsnamen, werd het lastig om overzicht te houden. Daarom heb ik de stap gezet naar professionele administratiesoftware.

Voor jullie is daar weinig van te zien, maar voor mij voelt het als een nieuwe mijlpijl. Niet meer klooien met Excelsheets, maar een degelijk boekhoudprogramma voor alle cijfertjes en gegevens. Het was even wat werk om alles te koppelen en in te richten, maar ik kan nu al niet meer zonder. Het geeft me rust en inzicht en zorgt dat ik niet meer zo aanhik tegen het doen van mijn administratie.

Plannen 2021: Geboortekaartjes collectie

Het afgelopen jaar heb ik een aantal nieuwe geboortekaartjes toegevoegd aan de geboortekaartjes collectie. En ik heb er nog veel meer die daaraan worden toegevoegd. De site waar de collectie op staat heb ik ook iets aangepast. Na lang twijfelen heb ik het webshop gedeelte daar afgehaald. Dat breng ik namelijk liever onder bij SB Designs Creations. Maar alle geboortekaartjes blijven wel op hun eigen plekje staan en ook bijpassende producten kunnen op aanvraag worden besteld.

Ik ben nog steeds blij met deze gekozen specialisatie. Het is zo leuk om nieuwe illustratieve kaartjes te ontwerpen.

Plannen 2021: Meer ruimte voor persoonlijke opdrachten

De geboortekaartjes collectie is een specialisatie die ik heb gekozen, maar ik maak ook kaartjes voor andere gelegenheden. Ik word meer en meer benaderd voor illustratieve kaarten voor speciale gelegenheden en dat vind ik super leuk! Het is zo tof om iets bij te kunnen dragen aan de momenten die voor mensen zo bijzonder zijn. Of dit nu een verhuizing/nieuwe woning betreft, een geboortekaartje of een uitnodiging voor een feest/bruiloft. Ik vind het super leuk!

Sinds 2020 heb ik ook meer ervaring met persoonlijke product illustraties. Dat zijn in principe 2 opdrachten in één. Enerzijds een bestelling voor een bepaald product en anderzijds een illustratie op maat. Het is echt zo stoer wanneer mensen bij je aankloppen en jou vertrouwen hun idee om te zetten naar een visueel beeld/illustratie. Ik meen het oprecht wanneer ik zeg dat ik dankbaar ben voor alle opdrachten die tot nu toe op mijn pad zijn gekomen.

Plannen 2021: Krachtdieren collectie

In 2020 heb ik een begin gemaakt met een krachtdieren collectie. Ik ben van plan die dit jaar verder uit te breiden. De spirituele & symbolische betekenis van dieren heeft me altijd al geboeid en ik vind het een leuk thema om me meer mee bezig te houden. Het duurde even voordat ik een stijl had gevonden die ik vond passen bij dieren spirits, maar ik denk dat ik die nu gevonden heb :). De illustraties zullen vervolgens beschikbaar komen op verschillende producten.

Plannen 2021: Fantasy & Spiritualiteit staan centraal

Ik weet nog hoe eng ik het vond om de knoop door te hakken m.b.t. spiritualiteit. De eerste stappen waarbij ik voorzichtig door liet schemeren dat ik spiritualiteit meer in mijn werk naar voren wilde laten komen. Ik vond dat oprecht heel eng! Inmiddels niet meer. Spiritualiteit hoort bij mij, past bij mij en het vloeit nu als vanzelf door mijn werk en producten heen. Ik ben ook heel blij dat het zo goed wordt ontvangen. Het heeft me al zoveel mooie gesprekken en ontmoetingen opgeleverd. Dat is echt super tof! Voor 2021 staat absoluut op de planning dit door te blijven zetten. Fantasy & Spiritualiteit voeren de boventoon in mijn eigen productlijnen en dit blijf ik aanhouden.

Achter de schermen zijn er diverse projecten in ontwikkeling en ik hoop daar dit jaar meer van te kunnen laten zien.

Plannen 2021: Inspiratie omarmen en muren doorbreken wanneer nodig

Het klinkt altijd heel dromerig en vrij; het leven van een illustrator/vormgever en eigen baas zijn. Je eigen tijden bepalen, niemand die zegt wat je moet doen en leuke werkzaamheden. Ik betrap mezelf erop dat ik soms misschien ook een iets te romantisch beeld schets. Begrijp me niet verkeerd; ik hou van mijn werk en ik ben trots op mijn bedrijf; maar het is echt niet altijd alleen maar romantisch en leuk. Ik heb ook gewoon te maken met deadlines en tijdsdruk. En echt, niets is vervelender dan een opdracht met deadline te hebben en vervolgens jezelf tegen te komen in een creatieve blokkade.

Voor eigen illustraties en opdrachten laat ik het dan meestal even liggen, maar bij werk in opdracht kan dat niet. En zelfs met eigen illustraties kan ik niet non-stop alles aan de kant leggen, want ieder project komt wel moeilijke momenten tegen. En dan is het echt aan jezelf om daar doorheen te breken en toch gewoon door te gaan. En dat is echt niet altijd leuk!

Desalniettemin kan ik echt wel genieten van het indelen van mijn eigen tijd en het hebben van vrijheid. Een plan voor dit jaar is dan ook echt om dit jaar de focus te leggen op 'balans'. Enerzijds ontspanning te zoeken en inspiratie op een natuurlijke manier laten aanwaaien. En anderzijds moeilijke momenten in projecten en situaties niet uit de weg te gaan en de confrontatie aan te gaan. We begonnen het jaar in ieder geval goed met een wandeling door de natuur. Iets wat ik dit jaar echt regelmatig wil (blijven) doen.

Inspiratie Natuur Fantasy Artist Witch Artist Paganisme
Natuur Boom Bomen Fotografie Wandeling Inspiratie Fantasy Artist
Natuur Inspiratie Kunstenaar Heks Heksendingen Mooie Plekken Artistlife
Nature Walk Wandeling in de Natuur Inspiratie voor illustratoren en artiesten
Licht Natuur Nederland Fotografie Inspiratie Artistlife Spiritualiteit
Natuur wandeling blog fotografie inspiratie artistlife sbdesigns

Voor nu wens ik jullie allen een heel mooi, gezond, creatief, succesvol en magisch 2021.


© SB Designs (Creations) - Susanne Bot-Boer

Geplaatst in Achter de schermen, Creatief, Inspiratie, Zakelijk en getagd met , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.