Een dag in de studio – De magie van de maan

Een mooie nacht met een heldere maan, wie vind dat nou niet iets magisch hebben? Ik heb de maan altijd interessant gevonden. We weten steeds meer van de aarde, de sterren en het heelal, maar er zijn nog steeds zoveel vragen. Het heeft iets mysterieus. De maan komt ook terug in veel (volks)verhalen. De manier waarop kan verschillen, maar dat de maan of het maanlicht veel kracht, energie en magie bevat, komt altijd naar voren.

inspiredbythemoon-moonmagic-fullmoon-inspiration

Niet voor niets heb ik de maan gekozen als belangrijk onderdeel van mijn logo. Doordat het zo’n belangrijk deel uitmaakt van mijn logo, vind ik het ook toepasselijk om maansieraden in mijn assortiment te hebben.

Verschillende hangers/sieraden heb ik al met dit thema ontworpen. Het blijft een geweldig thema om mee te werken. Vandaar dat ik weer wat tijd heb vrijgemaakt om wat ideeën binnen het maanthema uit te werken.

Een tijdje terug heb ik onwijs gave sieradenonderdelen binnengekregen, waaronder nieuwe filigree maanbedels. Helaas had ik het toen te druk om er direct iets mee te doen. Hoewel ik het nu nog steeds druk heb, is het soms wel lekker om gewoon een beetje te rommelen en je gedachten even op nul te zetten.

Ik schets mijn ideeën altijd eerst op papier. Dat doe ik met een reden. Wanneer ik direct ga puzzelen met sieradenonderdelen, trek ik alle bakjes en kasten open en eindig ik met een stapel materialen waar echt van alles en nog wat ligt. En dat mag dan vervolgens ook weer worden gesorteerd en opgeruimd. En als er iets is waar ik niet van hou, is het wel opruimen xD.

inthestudio-organizing-sbdesignscreations-susannebotboer

Om dat te voorkomen teken ik eerst mijn ideeën uit op papier, zodat ik enigszins een idee heb waar ik heen wil gaan met een bepaald ontwerp. Dan kun je in het echt ook wat gerichter puzzelen en  blijft de troep beperkt (of zoals mijn vader zou zeggen, de ‘creatieve hoopjes’).

En zo ben ik aan de slag gegaan, met de onwijs mooie maanhangers die ik onlangs heb binnengekregen (ik ben er echt verliefd op, haha).

De eerste ideeën die ik heb zijn vrij standaard. Een halve maan ketting, een triple moon ketting en een verticale triple moon ketting. Met de materialen ben ik nog aan het brainstormen: met marmerstenen, met edelstenen, met klei, zonder klei. Wat trouwens wel super gaaf is met deze nieuwe bedels is dat ik verschillende maten heb. Een 'standaard' (designs die op internet te vinden zijn) verticale drievoudige maan ketting heeft een grote en een kleine halve maan bedel. Hierdoor komt het design van de ketting net iets beter uit. De maanbedels die ik tot nu toe heb gebruikt, zijn niet beschikbaar in meer maten, maar deze dus wel! Ik voorzie veel nieuwe maankettingen in aantocht. 

Het zijn allemaal nog testen, maar ik voorzie hier wel mooie ontwerpen in:

behindthescenes-moonjewelry-handmade-jewelry-sbdesignscreations
work-in-progress-moonjewelry-sbdesignscreations
jewelry-artist-polymer-clay-marble-sbdesignscreations

Oh en nog iets nieuws, ik had ook al een tijd het idee om iets te doen met geboortestenen. Een ketting met een swarovski kristal, passend bij de maand waarin je bent geboren. Deze maanbedel is de perfecte uitkomst voor een dergelijke ketting. Ik moet ze nog mooi fotograferen, maar daarna zullen ze beschikbaar komen in mijn shop. Uiteraard volgt er ook nog een versie met handgemaakte gemarmerde glasstenen :).

inthestudio-fantasy-artist-sbdesignscreations
Geplaatst in Achter de schermen, Zakelijk en getagd met , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *