Een reis door Schotland

Degenen van jullie die me op Instagram volgen hebben foto’s van Schotland voorbij zien komen. Samen met mijn man heb ik een auto gehuurd en zijn we door Schotland getrokken.

Scotland-Vacation-Loch-Ness-Pictures

Ik ben echt verliefd geworden op Schotland. De steden zijn mooi, de natuur is adembenemend en overal waar je bent, kun je whiskey kopen. Het is een heel mooi land.

We hebben een aantal kastelen bezocht in Schotland. En Schotland heeft veel kastelen! Ik vond het erg leuk om kastelen te bezoeken en om wat meer te leren over de geschiedenis van Schotland. Het is heel gaaf om die oude kastelen te zien en jezelf voor te stellen hoe die mensen destijds hebben geleefd.

Slains-Castle-Scotland-Vacation-Picture-Castle-Ruine

We zijn ook nog bij een oud klooster geweest. Wat een mooi gebouw was dat! Je kreeg bij aanvang een audiogids mee, die heel veel informatie gaf over het gebouw en het leven van de mensen die er destijds kwamen of verbleven.

Abby-abbey-scotland-vacation

We hebben ook best veel gewandeld. De natuur is daar zo mooi, ik heb er geen eens woorden voor. Wanneer je een natuurpersoon bent, zul je vast begrijpen dat daar wandelen door de natuur erg ontspannen is. Je voelde jezelf gewoon rustig woorden. Geen stress, geen negativiteit, alleen maar lopen in de mooie natuur. Wanneer ik daar weer aan denk, wil ik gelijk terug!

scotland-nature-Glen-Cloe-Vacation-Scotland-Waterfall

We zijn natuurlijk ook nog bij Loch Ness geweest, maar we hebben het monster helaas niet gezien. Het water was te koud om echt in te zwemmen, maar we zijn wel even met onze voeten in het water geweest. Eén van de andere dingen die we gewoon echt gedaan moesten hebben, was een ritje met de Jacobite Train, oftewel de Harry Potter trein. Die stoomtrein gaat over het viaduct dat in meerdere Harry Potter films te zien is.

Jacobite-Train-Harry-Potter-Train-Scotland-Vacation-Fort-Wiliam

We hebben ook een aantal whiskey distilleries bezocht. Om precies te zijn, zijn we bij Bowmore en Dalwhinnie geweest. Het was erg leuk om meer te leren over de manier waarop whiskey wordt gemaakt. Met name het proefgedeelte was erg leuk.

Een aantal steden stonden op ons lijstje om te bezoeken. Zo zijn we in Edinburgh geweest, maar ook in Glassgow en Inverness. Wanneer ik in een stad ben (of een plek met winkels), ga ik altijd opzoek naar een boekenwinkel. Het leuke van het buitenland is dat ze veelal hele andere boeken hebben met (voor mij) nieuwe schrijvers en illustratoren. Altijd leuk om even rond te neuzen! In Inverness had je bijvoorbeeld een grote boekenwinkel met allemaal tweedehands boeken. En overal, letterlijk overal waar je keek, stonden boeken. Super gaaf om te zien.

Het viel mij op dat ze in Schotland veel boeken hebben in het fantasygenre. De Schotten hebben zelf ook een aantal gave sprookjes en legendes, die gepaard gaan met verscheidende wezens. In een van de boekenwinkels vond ik gebundelde sprookjesboeken met deze Schotse verhalen, die heb ik meegenomen naar huis als souvenier. De illustraties in de boeken zijn ook erg gaaf.

Scottish-Mythical-Creatures-Scottish-Folk-and-FairyTales-Illustrated-Books-Illustrationinspiration-2016

Iets anders wat je ook erg veel zag in Schotland, waren Keltische designs. Op kleding, op servies, maar ook verwerkt in sieraden. Het was erg inspirerend en heeft me een hoop nieuwe ideeën opgeleverd.

Het was een hele gave reis die ik me nog heel lang zal herinneren. Ik kan mensen ook echt aanraden om Schotland een keer te bezoeken. Het is zeker de moeite waard!

Geplaatst in Achter de schermen, Inspiratie, Zakelijk en getagd met , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *