Herfstkriebels – September blog

Autumn-Colors-SBDesigns-Inspiration-SBDesignsCreations

Hoewel het weer op het moment eerder zomers is dan herfstachtig, is het toch echt herfst. En dat betekent kopjes warme thee, met een dekentje op de bank, vallende bladeren in de mooiste herfstkleuren en boven alles: Halloween is in aantocht. Ik vond het de hoogste tijd om wat herfstdecoratie in te slaan.

Autumn-Home-Decoration-SBDesigns-Home-2b
Autumn-Home-Decoration-SBDesigns-Home
Autumn-Home-Decoration-SBDesigns-Home-3b

Studio

Inmiddels is de vakantie ook alweer even geleden. We zijn niet weggeweest, aangezien we net zijn verhuisd. Ik heb mijn tijd o.a. benut om mijn studio verder ‘eigen’ te maken en het wordt meer en meer mijn eigen plekje.

Studio-Illustration-SBDesigns-SusanneBot-Boer-1

Ik heb bewust gekozen voor lichte kleuren in mijn studio. Het grotendeel van de ruimte is wit, inclusief de balken op het plafond, de muren en mijn bureau. Zelf hou ik van donker, maar voor een studio is wit toch fijner. En ook met een witte studio kan ik nog steeds een magische fantasy sfeer creëren.

Her en der ben ik al begonnen om het die ‘fantasy-touch’ te geven. Ik vind het gewoon heel belangrijk dat het voor mij als een fijne en inspirerende plek voelt. Ik ben toch aardig wat uurtjes per dag te vinden in deze ruimte, dus dan is het wel belangrijk dat ik me er prettig voel.

Studio-Inspiration-SBDesigns-SBDesignsCreations-Susanne-Bot-Boer-a
Gemstones-Window-Studio-SBDesigns-SBDesignsCreations-b

Het is heel fijn dat ik inmiddels weer gesetteld ben en al mijn materialen weer kan vinden. Toen we net verhuisd waren, wist ik gewoon echt niet waar te beginnen. Ik heb mijn shop eigenlijk niet dicht gehad, dus ik moest op primitieve wijze zien dat ik mijn studio al kon gebruiken en tegelijkertijd werd er gewerkt aan een nieuw bureau, etc. Maar, met een beetje plannen en vooral niet te moeilijk denken, is dat allemaal gelukt.

Overigens, heb je een studio, in wat voor vorm dan ook, en gaat die studio verhuizen? Maak PRIO verhuisboxen. Ikzelf kwam erachter dat ik behoorlijk wat spullen heb verzameld, maar lang niet alles heb ik dagelijks nodig. Ik heb toen bij het inpakken heel bewust dozen ingepakt met spullen die van groot belang waren en al die dozen bij elkaar gezet (met dikke PRIO letters op de buitenkant en een opsomming van wat erin zat). Zo kon ik makkelijk alle spullen terugvinden, die ik vrijwel direct weer nodig had.

Halloween

Ik ben dus alweer een tijdje lekker aan de slag en in mijn Etsy shop verschijnen regelmatig nieuwe producten. Ik heb voor dit jaar besloten om niet een heel uitgebreid nieuw Halloween assortiment te maken, simpelweg omdat ik er geen tijd voor heb. Ik heb wel wat nieuwe Halloween sieraden en ik ga proberen die deze week nog online te zetten. Halloween is en blijft mijn favoriete feestdag, dus helemaal geen Halloween sieraden was voor mij geen optie hihi.

Halloween-Pumpkin-Necklaces-SBDesignsCreations

Fantasy Fest

Eveneens ben ik druk met de voorbereidingen voor Fantasy Fest in oktober. Dit is de eerste meerdaagse beurs waar ik aan meedoe, dus ik ben heel erg benieuwd. Heb er nu al heel erg veel zin in. 

Fantasy Fest heeft onlangs een naamswijziging gehad, want voorheen betrof dit het evenement 'Gothic & Fantasy Beurs'. het evenement vindt plaats op zaterdag 13 oktober en zondag 14 oktober. Mocht je interesse hebben, op hun website staat nog veel meer informatie. 

illustratie

Momenteel ben ik nog aan het twijfelen of ik mee ga doen aan InkTober. Ik heb het schetsen wel weer opgepakt, maar ik ben bang dat ik het niet waar kan maken om iedere dag een inktillustratie te maken en online te plaatsen. Wellicht dat ik meedoe, maar dan op een iets minder intensieve manier. Tegenwoordig vind ik het heerlijk om een beetje sfeer te creëren wanneer ik ga schetsen. Naast rustgevend, werkt het ook erg inspirerend.

Crystals-Sketch-SBDesigns-SBDesignsCreations
Sketching-Hour-Inspiration-SBDesigns-a
Fantasy-Sketch-Dragon-SBDesigns

Eveneens heb ik ook alweer een aantal schetsen uitgewerkt naar volledige illustraties. Het is heerlijk om met texturen en kleuren aan de slag te gaan. Zo heb ik o.a. deze maanfasen illustratie afgerond:

Moonphases-Illustration-SBDesigns-Creations-Fantasy-Art-Witchy-Art

Experimenteren

En om even bij de maan te blijven, ben ik ook bezig met het maken van muurdecoratie geïnspireerd door de maan. Dit is slechts een experiment, maar ik vind het wel heel gaaf:

Moon-Wall-Home-Decor-Clear-Quartz-SBDesignsCreations-a
Moon-Wall-Home-Decor-Clear-Quartz-SBDesignsCreations-c
Moon-Wall-Home-Decor-Clear-Quartz-SBDesignsCreations-d

Gemaakt met klei, verf, een handgemaakte marmersteen, ketting en een bergkristal punt. Ik heb veel experimenten waarbij ik enthousiast ben over het concept en dat is met dit experiment niet anders. Één van mijn valkuilen is dat ik het lastig vind om keuzes te maken met welke producten ik echt verder wil en welke producten ik naar de achtergrond schuif. Desalniettemin, ik heb wel het idee dat ik onwijs veel leer van experimenteren, dus ik blijf daar zeker mee doorgaan.

De herfstkriebels zitten wat dat betreft ook in mijn buik en ik sta te stuiteren met ideeën en projecten. Ondertussen zijn er ook nog deadlines die gehaald moeten worden en bestellingen die verzonden moeten worden, dus vervelen hoef ik me nooit!

Autumn-Colors-SBDesigns-Inspiration-SBDesignsCreations-2

© Susanne Bot-Boer, SB Designs / SB Designs Creations

Geplaatst in Achter de schermen, Creatief, Experimenten/Technieken, Zakelijk en getagd met , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *