Ik ben verhuisd!

SB Designs Creations is Verhuist-Achter De Schermen-Fantasy-Artist-Fantasyworld

Het is een tijdje wat stiller geweest op dit blog, ik ben namelijk verhuisd. We hebben een grote periode tussen de dozen geleefd. Ons oude huis moest verkoop-klaar worden gemaakt (wat letterlijk inhoud: zo min mogelijk spullen in huis, probeer vooral te verbergen dat er wordt geleefd). En aan de woning die we hebben gekocht moest nog het een en ander worden gedaan. De keuken ging eruit, de wc moest worden opgeknapt en alle muren, kozijnen en lijsten zijn voorzien van een nieuwe verflaag.

We zijn een maand lang, tussen het normale werk door, van ’s ochtends tot ’s avonds aan het klussen geweest. Het was een grote uitdaging om enerzijds aan de woning te werken en anderzijds mijn bedrijf up en running te houden. Achteraf bekeken, is me dat nog aardig gelukt. Opdrachten afgerond, bestellingen verzonden, en mijn social media kanalen zo goed mogelijk onderhouden. Ik ben er best tevreden over 😊. Mijn bedrijf is maar een minimaal aantal dagen gesloten geweest en dat is als eigen ondernemer wel zo prettig. Want puntje bij paaltje, gesloten zijn betekent geen inkomen. Al met al mag ik dus zeker niet klagen.

We zitten nog steeds tussen de dozen, maar ik heb Inmiddels wel mijn nieuwe studio in gebruik. Ik ben er in ruimte gigantisch op vooruit gegaan en ik had nooit durven dromen zo’n studio te krijgen. Momenteel zijn alleen de belangrijkste dozen uitgepakt, zodat ik bestellingen weer kan verwerken, maar uiteindelijk krijgt alles wel weer een eigen plekje.

Ik ben daarbij mijn man ook gigantisch dankbaar. Hij steunt mij heel erg bij het opbouwen van mijn eigen bedrijf en hij geeft mij daarin alle ruimte. Alleen al dat hij er geen problemen mee heeft de grootste kamer aan mij af te staan, het is een grote schat!

Ondertussen kriebelen mijn handen alweer gigantisch. Gedurende de verbouwing heb ik niet aan nieuwe sieraden en producten kunnen werken en mijn ideeënlijstje is behoorlijk lang geworden. Ik kan echt niet wachten om weer nieuwe producten te maken. Daarnaast had ik voor de verhuizing veel nieuwe sieraden gefotografeerd met het idee ‘die kan ik laten zien gedurende de maand maart’. Echter heb ik me erin verkeken dat ik absoluut geen tijd heb gehad de foto’s te bewerken. Dus ook die designs komen er nog aan, wanneer ik de foto’s heb bewerkt.

 

SB Designs & SB Designs Creations

Sinds eind vorig jaar ben ik echt stappen gaan maken om mijn productassortiment te vergroten. Naast sieraden, komen er steeds meer andere producen bij. Allemaal Fantasy gerelateerd. Inmiddels heb ik ook mijn introtekst aangepast naar ‘Fantasy sieraden, Accessoires, Home Decor & Stationairy’. Sieraden blijven een heel belangrijk onderdeel, maar er is nu ruimte voor meer.

Voorheen had ik een hele duidelijke splitsing tussen SB Designs & SB Designs Creations. Illustratie & ontwerp enerzijds en handgemaakte producten anderzijds. Deze splitsing is alleen een klein beetje achterhaald, omdat SB Designs Creations steeds meer geïllustreerde producten in het assortiment krijgt. Daarbij past het beter onder het label SB Designs Creations, dan onder SB Designs.

De splitsing tussen SB Designs & SB Designs Creations blijft, maar de verdeling wordt iets aangepast. Bij SB Designs blijft illustratie/grafisch ontwerp centraal staan. Zo ook opdrachten van buitenaf en niet zozeer fantasy-gerelateerd. Waaronder de opdracht voor Fruits en een aantal logo ontwerpen waaraan ik werk, passen beter onder SB Designs. Daarentegen past al mijn eigen fantasy gerelateerde werk beter onder SB Designs Creations. Fantasy illustraties krijgen daarom het label SB Designs Creations. Wanneer ik ze dan gebruik voor producten kan ik gewoon dat logo aanhouden en valt alles mooi onder één label.

Ik vond het namelijk een raar idee om mijn tassenlijn onder SB Designs Creations te laten vallen en bijvoorbeeld ansichtkaarten en prints onder SB Designs. In dat geval kies ik liever voor eenheid. Al mijn eigen werk wat ik maak als Fantasy Artist, valt onder het label SB Designs Creations.

In principe verandert er verder niet heel veel. Mijn social media kanalen worden een heel klein beetje anders qua content, maar dat heeft meer met de algehele ontwikkelingen te maken (en het hebben van te weinig content) dan met producten die allemaal hetzelfde label krijgen.

Geïllustreerde producten blijven banden hebben met illustratie, dus er blijft sowieso een groot overlap. De praktijk zal verder uitwijzen wat het beste werkt.

Nieuwe producten

Ja, ik blijf het zeggen en ja stapje bij stapje komen ze beschikbaar. Ik krijg heel veel positieve reacties op de geïllustreerde tassen die tot nu toe beschikbaar zijn.

The-Enchanted-Forest-Fairy-Schouder-Tas

Momenteel zijn er een aantal uitverkocht, maar ik ben bezig de voorraden bij te werken en weer online te zetten.

Ook krijg ik nu regelmatig vragen naar de houten doosjes, ook die zullen binnenkort beschikbaar komen. En om nog een aantal vragen te beantwoorden ja, ik ga zeker verder met houtbranden en ja ik ga houten producten ook combineren met marmertechnieken. Maar ik heb maar 2 handen, dus alles op z’n tijd 😉.

Voor nu focus ik me eerst op het leefbaar maken van ons huis en het volledig inrichten van mijn nieuwe studio. Wanneer alles een beetje geordend is, zal ik jullie een tour geven 😉.

© Susanne Bot-Boer, SB Designs / SB Designs Creations

Geplaatst in Achter de schermen, Zakelijk en getagd met , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *