Nieuwe product ontwikkelingen

Ik heb wat leuke nieuwe dingen om aan jullie te laten zien. Op het gebied van fantasy producten (naast sieraden) loop ik momenteel een beetje achter. Ik zou graag al meer producten in mijn shop willen hebben, en daar ben ik nu hard mee bezig.

Let It Burn

Tijdens de fantasy fair in Coevorden, was rechts naast ons een kraam komen staan met informatie over kruiden. Ze boden verschillende cursussen kruidenleer aan. De vrouw die achter de kraam stond, had haar dochtertje meegenomen. Die was een stuk hout aan het bewerken met een kleine brander. Haar moeder had met potlood een pentagram getekend en zij ging er met de brander over. Ik kende het principe van houtbranden/graveren wel, maar had het nog nooit in het echt gezien.

Het heeft direct mijn interesse getrokken en ik ben me erin gaan verdiepen. Ik ben erg zoekende om op meerdere manieren het 'illustreren' te kunnen verwerken in fantasy producten. Op internet kom je zoveel gave ideeen tegen, het branden wordt zelfs gebruikt voor sieraden, maar ook voor woondecoratie, opbergdoosjes etc.

Mijn vader had nog gereedschap liggen wat ik kon gebruiken. Dit bleek echter niet te werken en die resultaten zijn ook niet de moeite waard om te laten zien. Het gereedschap wat hij had was veel te grof om dunne lijnen te maken.

Dus na wikken en wegen heb ik een nieuw speeltje gekocht, die het wel mogelijk maakt om lijnen te branden. Ik heb het getest op houten schijfjes en ik vind het echt heel erg tof. (Daarna heb ik nog elementen geaccentueerd met verf):

experiment-wood-burning-sbdesignscreations-fantasyproducts

Sieraden kistjes

Een product wat aansluit bij de sieraden die ik maak: sieraden kistjes. Ik heb zelf weleens gezocht naar sieradenkistjes in het fantasy thema, maar dat kan nog best lastig zijn.

Een tijd terug heb ik op Instagram een verhaal geplaatst waarbij ik bezig was met hout en zwarte verf. Dit is het eerste handgeschilderde sieradendoosje dat ik heb gemaakt:

triple-moon-jewelry-box-sbdesignscreations-witchy
triple-moon-jewelry-box-2sbdesignscreations-fantasyproducts
triple-moon-jewelry-box-sbdesignscreations-blackjewelrybox

Ik vind het een product dat goed aansluit bij de rest van mijn aanbod, dus ik ga hier zeker meer mee doen :).

Combineren

Het 'triple moon' sieradendoosje is alleen handgeschilderd, niet gebrand. Het lijkt me tof om, net zoals ik met de houtschijfjes heb gedaan, een combinatie te maken tussen schilderwerk en houtbranden.

Daarnaast ben ik nu testen aan het doen met marmertechnieken en houtbranden. Een combinatie tussen die twee zou helemaal tof zijn :).

Geplaatst in Achter de schermen, Creatief, Creaties, Zakelijk en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *