Sieradenfotografie in de natuur – Een creatief bedrijf

Een paar weekeinden terug waren we in Duitsland, in het gebied de Eiffel. Wat een mooie omgeving is dat zeg! Hele dichte bossen en veel ongerepte natuur. Aangezien ik al het vermoeden had dat het er erg mooi is, had ik mijn camera en een aantal sieraden meegenomen.

Het leek me leuk om wat meer te oefenen met sieradenfotografie in de natuur. Ik had al een tijdje een idee in mijn hoofd voor natuur lookbook foto’s met een mysterieuze magische sfeer. Een iets donkerdere sfeer, maar wel aansprekend.

Ik ben geen fotograaf, maar het creëren van beelden en foto’s is wel iets wat ik heel erg interessant vind. Zeker als ik foto’s met de juiste sfeer en stijl kan maken, zodat ik ze kan gebruiken voor mijn bedrijf.

Ieder begin is moeilijk

Ik heb al veel vaker geoefend met sieradenfotografie in de natuur. De allereerste foto’s heb ik zelfs nooit laten zien, omdat zo ongeveer alles eraan fout was. Te amateuristisch voor woorden (laat maar weer zien dat fotografie ook een vak/kunst op zichzelf is). De belichting was verkeerd, de foto onscherp, kortom ik had echt geen idee wat ik aan het doen was. Ik had net mijn nieuwe camera en begreep vrij weinig van alle knopjes en instellingen die erop te vinden waren. Ik wist alleen de flitser te vinden en welk knopje ik in moest drukken om een foto te maken.

Inmiddels ben ik wel wat jaartjes verder en heb ik mij meer verdiept in fotografie. Ondanks dat fotografie voor mij een bijzaak voor is, is het wel een belangrijke bijzaak. Goede productfoto’s zijn toonaangevend. En met lookbook foto’s wil ik door middel van de juiste sfeer mijn (bedrijfs-)identiteit uitstralen. Ik verkoop het meeste van mijn producten online, mensen kunnen de producten dus niet vasthouden. De fotografie van de producten is dus zeker een essentieel onderdeel.

Voor productfoto’s ben ik heel voorzichtig met het creëren van sfeer. Duidelijkheid en product echtheid vind ik belangrijker dan hele sfeervolle foto’s. Maar sfeervolle foto’s zijn wel weer ideaal voor de identiteit van een bedrijf en voor wat je als bedrijf wil uitstralen. Ik probeer daarom altijd een balans te zoeken tussen sfeer en simpliciteit/duidelijkheid.

Sieradenfotografie in het bos

Voor deze shoot in het bos had ik echt een heel duidelijk doel voor over: een sfeer die direct connecties heeft met fantasie, mysterie en magie. Een professionele fotograaf heeft er vast genoeg op- en aanmerkingen op, maar voor mij is deze kwaliteit foto’s prima. De producten zijn duidelijk genoeg, de sfeer is precies wat ik wilde, ik ben helemaal blij 😊.

Spirit-Animal-Butterfly-Handmade-Jewelry-SBDesignsCreations

Pentagram-Necklace-Witch-Avonturine-Beads-SBDesignsCreations

Dream-Catcher-Amethist-Necklace-Gemstones-SB Designs Creations

Celtic-Butterfly-Animal-Totem-SB Designs Creations

Alice-In-Wonderland-Time-Pocketwatch-SBDesignsCreations

Celtic-Fire-Necklace-Elemental-SB Designs Creations

Celtic-Necklace-Balance-SBDesignsCreations

Het was echt een hele leuke oefening om deze foto’s te maken. Ik had gelukkig ook wat hulp bij het zoeken naar goede fotografie plekjes, het verzamelen van decoratiemateriaal, etc. Al met al een toffe oefening die ik graag nog eens zou herhalen 😊.

© Susanne Bot-Boer, SB Designs Creations

Geplaatst in Achter de schermen, Sieraden, Zakelijk en getagd met , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *