Met een sieradenkraam op Attitudefest 2017

AttitudeFest

AttitudeFest is een alternatief evenement dat wordt georganiseerd door Attitude Holland. Het is een evenement gericht op alternatieve muziek en mode. Het evenement vond plaats in Enschede.

‘Wanted Stands’

advertentie-marktkraam-evenement

Copyright afbeelding: © AttitudeHolland

Via de website van Attitude Holland viel mijn oog op een afbeelding met de tekst ‘Wanted Stands’. Voor AttitudeFest zochten ze naar kleine bedrijfjes en creatievelingen die het zagen zitten om met een kraam op dit evenement te staan. Heel toevallig was ik mij net een beetje aan het oriënteren naar mogelijke markten en evenementen die voor mij interessant konden zijn. Vol enthousiasme heb ik mij ingeschreven voor dit evenement. Niet heel veel later kreeg ik het leuke bericht dat ik welkom was.

Voorbereiding

Toen ik wist dat ik op het evenement mocht staan, was ik in eerste instantie erg blij. Al gauw maakte dit vrolijke gevoel plaats voor zenuwen want Holy Pizza, ik heb nog nooit ergens met een kraam gestaan, hoe moest ik dat aanpakken?

De stijl voor de kraam bepalen

Ik weet de sfeer die ik met SB Designs Creations wil uitstralen, maar hoe vertaal je dat naar een marktkraam? Om dat voor mijzelf in kaart te brengen, heb ik twee dingen gedaan. Als eerste ben ik een woordenweb gaan maken met de kernbegrippen die ik verbind aan de stijl van mijn bedrijf. De stijlbegrippen zijn op zichzelf niet tastbaar, dus ik moest ze voor de marktkraam tastbaar zien te maken. Zo ben ik met de begrippen ‘Fantasy’ en ‘Mysterieus’ al snel uitgekomen op ‘een wandeling door het bos in maanlicht’ en daarop ben ik verder gaan bouwen, totdat ik tastbare elementen over hield.

Een ander manier om visuele ideeën op te doen is Pinterest [Ik ben een groot fan van Pinterest]. Ik heb een inspiratiebord aangemaakt voor ideeën omtrent verpakkingen, displays en indelingen van marktkramen. Vervolgens ben ik afbeeldingen gaan zoeken die mij inspireerde. voor mij werkt het heel goed om een visueel inspiratiebord te maken en vanuit daar mijn eigen ideeën uit te werken.

pinterest-inspiratiebord-sieradenstand

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om ‘The Enchanted Forest’ als uitgangspunt te nemen. In de basis wilde ik mijn huisstijlkleuren blauw en zwart gebruiken, aangevuld met groene natuurelementen. Door veel gebruik te maken van houten elementen, wilde ik de fantasy/natuursfeer benadrukken. Aangezien ik in al mijn werk heel veel gebruik maak van texturen, met name marmer texturen, wilde ik die graag in de opstelling van de kraam gebruiken. Voor deze eerste kraam heb ik nog niet alle ideeën kunnen uitwerken, maar ik ben al en eind gekomen.

Display materialen

Met het Enchanted Forest thema ben ik uiteindelijk verder gegaan m.b.t. de displays. Door elementen als bladeren, hout en boomstammen te gebruiken, vind ik dat de fantasystijl goed tot zijn recht komt.

Met betrekking tot de displays vond ik het leuk om er zelf een aantal te maken. Wegens tijdgebrek heb ik ook genoeg displays aangeschaft, maar ik heb wel wat aanpassingen gedaan. Zo heb ik o.a. schroeven in een krat gedraaid, zodat ik er kettingen aan kon hangen. Dit gaf een erg leuk effect!

houten-krat-display-sbdesignscreations

Ik heb nog wel wat ideeën voor gepersonaliseerde displays, maar dat komt wellicht later nog wel. Deze keer had ik naar mijn zin nog iets te weinig gedaan met blauw en ook displays voorzien van marmereffecten, was deze keer niet geluk wegens tijdsgebrek. Overigens was ik voor nu best tevreden met de displays.

Mochten mensen bij dit artikel terecht zijn gekomen, omdat ze zelf interesse hebben in een (sieraden) marktkraam voor een evenement/evenementen, dan hier een gouden tip:

Test je opstelling thuis uit en maak er een foto van. Door thuis alvast je opstelling te testen, scheelt dat een hoop tijd en stress wanneer je op een evenement je kraam moet opbouwen. Een foto is wel zo fijn, dan kun je opbouwen vanaf de foto en hoef je je niet af te vragen of die ene display nu links of rechts stond.

jewelry-stand-sbdesignscreations-attitudefest

Handgemaakte verpakkingen

Een groot deel van de sieraden kon ik ophangen of uitstalling in/op de displays, maar ik had ook nog een mandje over. Daarvoor heb ik sieraden verpakt in handgemaakte verpakkingen. Dit heb ik afgestemd op mijn fotografiestijl. De stijl van mijn sieradenfotografie is in de basis hetzelfde. Een witte achtergrond en zwart en blauwe ‘vegen’ in de randen/hoeken. Dit wilde ik vertalen naar mijn verpakkingen om de herkenbaarheid te behouden.

Enige tijd geleden vond ik al deze leuke stempel [Als ik ooit een stempel kan laten maken met ‘Made with Love & Magic’, zal ik deze vervangen]. Ik heb deze stempel dan ook gebruikt voor mijn verpakkingen:

handmade-with-love-stamp

Zo zijn de verpakkingen er uiteindelijk uit komen te zien:

handmade-package-sbdesignscreations-market-attitudefest

packaging-SBDesignsCreations

Om het effect van de vegen in mijn productfoto’s enigszins na te bootsen, heb ik een techniek gebruikt die ik vrijwel altijd gebruik om papierrandjes te versieren. Deze techniek komt van mijn moeder, althans ik heb het van mijn moeder geleerd en die heeft het vast ook weer ergens vandaan. Door met stempelinkt en een schuursponsje langs de randen van je papier te schuren/vegen, krijg je een heel leuk ‘vegeneffect’. Dit effect is precies het effect dat ik zoek voor de uitstraling van mijn producten. Ik heb ook nog een sticker met mijn logo op iedere verpakking geplakt :).

Lookbook

lookbook-sbdesignscreations-2017

Alle samenwerkingen die ik tot nu toe heb gedaan met modellen en fotografen, hebben mooie foto’s opgeleverd. Ik heb deze foto’s gebundeld in een album en als lookbook meegenomen. Ik vond dit een goede manier om de stijl van mijn sieraden te tonen, aangezien ik niet alle producten mee kon nemen.

AttitudeFest 2017

sbdesignscreations-attitudefest-handmadejewelry

Nadat alle voorbereidingen waren voltooid, was het zover; op naar Enschede. Het was een warme dag, maar gelukkig zaten wij in een ruimte met airco. Het evenement was super! Mijn man was ook mee, dus ik was in de gelegenheid om zo nu en dan even bij de kraam weg te lopen om sfeer te proeven.

Ik heb onwijs veel leuke mensen ontmoet en veel complimenten mogen ontvangen over mijn werk. Daarnaast heb ik nieuwe ideeën opgedaan. Het was een leuke, leerzame en inspirerende dag.

 

Geplaatst in Achter de schermen, Evenementen, Zakelijk en getagd met , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *