Terugblik 2019 – Vooruitzicht 2020

Het is al bijna 2020 en wat is het jaar omgevlogen. Eigenlijk doe ik ieder jaar wel iets van een terugblik, dus ook 2019 mag niet ontbreken. Mijn sleutelwoord voor 2019 is 'groei'. Mijn bedrijf heeft weer mooie stappen gemaakt en is zeker weer gegroeid. Het maakt me trots om te zien hoe iets van een idee, verandert naar realiteit.

Evenementen

Het afgelopen jaar heb ik weer meermaals een stand gehad bij verschillende evenementen. Dit blijft zo leuk om te doen! FantasyFest had dit jaar voor het eerst een Halloween editie, en dat was een groot succes.

FantasyFest-Halloween-Nature-Fantasy-Magick-SB Designs Creations

Midwinteryulefest-SBDesignsCreations-Fantasyair-Paganfair
Archeon-Midwinter-Fantasymarkt-Pagan-Witchy vibes
Moon-Wallet-SBDesignsCreations
Fantasy-Sieraden-Nature-Jewelry-SB Designs Creations

Midwinterfair-Yulefest-Archeon-SB Designs Creations

Webshop

Ik heb een Etsy shop met veel artikelen, maar dit jaar heeft ook mijn eigen webshop een boost gekregen. Laatst vroeg iemand aan mij wat ik aanbeveel, een eigen webshop of Etsy. Laat me zeggen, er is niks mis met Etsy of ieder ander platform waar je zonder technische kennis je producten op kwijt kunt. Alleen bij mij kriebelde het heel erg om ook gewoon mijn eigen webshop te creëren. Een plek waar ik mijn producten kwijt kan, iets meer vrijheid heb in indeling en waar ik (achtergrond)informatie kwijt kan. Denk aan informatie over de werking van edelstenen, maar ook informatie over mijn werk. Bijvoorbeeld wat marmeren is, of al mijn producten handgemaakt zijn en waar mijn inspiratie vandaan komt. Gewoon mijn eigen plekje op het internet haha. Eveneens voor mijn producten, ik wil dat mensen gericht kunnen zoeken en dat is lastiger in een Etsy shop. Met mijn eigen webshop kan ik ervoor zorgen dat je kunt zoeken op product, maar ook op een bepaald thema. Het biedt meer mogelijkheden en daar word ik heel erg blij van.

Website-Webshop-SBDesignsCreations-Fantasy-Producten

Mijn eerste idee was om mijn webshop in het Nederlands te houden en internationale klanten door te verwijzen naar Etsy, maar gezien ik vooral mijn aandacht op mijn eigen webshop wil richten, is Engels ook een belangrijk onderdeel. En na veel wikken, wegen en proberen, is mijn site nu tweetalig (de techniek is er, alleen sommige dingen moeten nog worden vertaald). Op deze manier kan ik ook Engelstalige klanten van dienst zijn. 

Geboortekaartjes website

Het afgelopen jaar heb ik achter de schermen gewerkt aan nieuwe standaard kaartjes voor de geboortekaartjes website. Nu vind ik het niet leuk om ze in één klap allemaal erop te zetten, dus vanaf het nieuwe jaar ga ik ze stuk voor stuk toevoegen. Hier is alvast wel een sneakpeak van één van de nieuwe ontwerpen uit mijn schetsboek:

Schetsboek-sneakpeak-Nieuwe Ontwerpen-Geboortekaartjes-How-its-made

 

Concurentie

Runes-Sketch-SBDesignsCreations
Concurentie-Runes-Sketch-SBDesignsCreations

Ik schrijf er niet veel over, maar zoals in iedere branche, overal heb je te maken met concurrentie. En zeker wanneer je bedrijf heel persoonlijk & creatief is, kan concurrentie best vervelend zijn. Wanneer jij je ziel en zaligheid in een bedrijf stopt (en zeker bij een creatief bedrijf) en concurrentie pikt dit op, kan het voelen alsof iemand aan jouw identiteit knabbelt. Het afgelopen jaar zijn er meerdere mensen naar me toegekomen die in zo'n frustrerende situatie zitten. Laat me zeggen, ik ben absoluut geen expert in hoe hiermee om te gaan. Wat ik je wel kan zeggen, laat het je vooral niet tegenhouden. Wanneer je ziel en zaligheid in een bedrijf zit kunnen concurrenten wat ze van je zien gebruiken, maar nooit de denkprocessen, verdiepingen en plannen die erachter liggen. Ze kunnen jouw persoonlijke proces nooit volledig overnemen. En hoe frustrerend het ook is; laat het los. Ja ik weet het, heel makkelijk gezegd! Maar hoe meer energie je steekt in frustraties, hoe meer energie daaraan verloren gaat. Kijk eveneens uit voor een éénzijdige tunnelvisie. Hoe graag we ook origineel & uniek willen zijn, soms zijn bepaalde processen en keuzes toch logischer dan we eigenlijk willen toegeven. Wanneer je eenmaal in een tunnelvisie zit, kan je daaraan voorbij schieten. Kijk dus altijd ook kritisch naar jezelf.

Al met al, het is het gewoon echt niet waard je energie eraan te verspillen. Laat jouw eigen kracht sparkelen, laat jouw eigen licht schijnen, en gun een ander ook zijn/haar eigen plek in de spotlights. Pas als er daadwerkelijk copyright grenzen worden overschreden, in welke vorm dan ook, dan kun je kijken of je er actie op gaat ondernemen. Maar zolang dat niet ter sprake is, let it go!

Wat ik uit eigen ervaring kan zeggen; (gezonde) concurrentie houd je scherp. Het motiveert je jezelf te verbeteren en pusht je uit je comfortzone. En dat extra zetje, is soms best weleens goed voor je.

Productontwikkelingen

Met SB Designs Creations ben ik continu aan het onderzoeken welke producten in mijn assortiment passen. Ik besef me heel goed dat mijn productrange best wijd is. want 'Producten & Creaties geïnspireerd door fantasy, natuur & magie' is gewoon heel breed. 'Uniek', 'Eigen ontwerp' & 'Diepere Betekenis' zijn daarbij belangrijke peilers, maar dan heb je nog steeds een grote range aan mogelijkheden. Heel eerlijk? Ik test gewoon van alles uit en als iets me aanspreekt, dan neem ik het op in mijn assortiment. Ik heb afgelopen Midwinterfair een test gedaan met vinyl stickers, en dat is een leuk product voor erbij. Mijn buttons blijf ik uitbreiden, mijn eigen illustraties krijgen een steeds prominentere rol & ook qua sieraden zijn er toffe ontwikkelingen. Eveneens worden míjn geschilderde kistjes goed ontvangen en dat vind ik echt heel leuk! En hoewel ik nu verleid ben om er meer over te schrijven, blijft dit iets wat ik voor nu nog voor mezelf hou. In ieder geval, de producten van SB Designs Creations blijven in beweging, blijven uitbreiden & blijven vernieuwen :).

Geschilderd-doosje-tarot-stash-box-wood-handpainted
productontwikkelingen-SB Designs Creations

Externe opdrachten

Ook dit jaar heb ik weer leuke externe opdrachten gemaakt, waaronder websites (het grafische deel), logo's en drukwerk & illustraties in opdracht. Hier schrijf ik in het nieuwe jaar nog een artikeltje over.

Een Magisch 2020

Ik wens iedereen een magisch 2020. Als boodschap voor het nieuwe jaar zou ik willen zeggen; Wees Lief. Wees lief voor de mensen om je heen en wees eveneens lief voor jezelf. We zijn allemaal unieke personen, met onze sterke en minder sterke kanten. Stuk voor stuk mogen we er zijn. We mogen gezien worden, we mogen geliefd zijn. Wees Lief, want liefde is de sterkste kracht die je kunt geven en ontvangen.

Kerstgroet-SBDesigns-SBDesignsCreations-Dragon-Christmas
Geplaatst in Achter de schermen, Creatief, Creaties, Zakelijk en getagd met , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *