Een zeemeermin en haar vriendje

Voor mijn gevoel was het alweer te lang geleden dat ik een schets heb uitgewerkt naar een volledige illustratie. Hoewel ik inmiddels behoorlijk achterloop met mijn dagelijkse schetsen, probeer ik het schetsen wel zoveel mogelijk erin te houden. Afgelopen zondag had ik een lekker rustig dagje en heb ik besloten om deze zeemeermin schets verder uit te werken:

work-in-progress-fantasy-sketch-mermaid-sbdesigns

De schets heb ik ingescand en overgetrokken met mijn favoriete lijn penselen in Photoshop. Soms trek ik de lijnen analoog over en scan ik het in. Deze keer heb ik de schets ingescand en de lijnen met digitale penselen gemaakt. Sinds ik mijn oude teken tablet heb vervangen voor een tablet waarbij ik direct op het scherm zelf kan tekenen, gaat digitaal tekenen een stuk beter. mijn oude tablet had geen beeldscherm en dan teken je op het tablet, maar zie je het resultaat op een ander computerscherm. Gewoon direct tekenen op een beeldscherm is toch echt een stuk fijner. Het komt ook een stuk dichter in de buurt bij het traditionele tekenen op papier.

work-in-progress-fantasy-illustration-sbdesigns

Vervolgens heb ik kleuren en texturen toegevoegd. Alle texturen die je in de illustratie ziet, heb ik zelf gemaakt. Bijvoorbeeld de aquarelverf/ecoline textuur in de achtergrond. De oorspronkelijke textuur is gemaakt met paarse ecoline, maar ik heb deze omgezet in Photoshop naar blauw, zodat het past bij deze illustratie.

mermaid-and-her-friend-sbdesigns-fantasy-illustration-fb

Society6, Redbubble & Etsy

De illustratie heb ik toegevoegd aan mijn Society6 shop. Binnenkort zullen de illustraties ook beschikbaar zijn op Redbubble, maar dat duurt nog even. Deze twee sites zijn de grootste spelers in de markt als het gaat om illustraties aanbieden op producten. Uiteraard heb ik ook mijn eigen Etsy webshop, daar zullen ook producten met illustraties beschikbaar komen en deze zullen qua producten en illustraties afwijken van mijn aanbod via Society6 en Redbubble. Het voordeel van eigen producten aanbieden is dat ik meer vrijheid heb, het nadeel is dat ik zelf meer investeringskosten heb en door kleinere oplages zullen de prijzen ook duurder zijn dan bij Society6 en Redbubble.

Desalniettemin wil ik wel wat illustratieve producten toevoegen in mijn eigen shop. Mocht iemand overigens iets willen bestellen bij Society6 of later bij Redbubble, houd dan wel rekening met eventuele bijkomende kosten. Sowieso Society6 verzendt vanuit Amerika. Dat betekent dat er extra douanekosten komen bij bedragen vanaf € 22,-. Daarnaast kunnen postbedrijven extra kosten in rekening brengen voor lange afstandszendingen vanuit het buitenland. Houd hier rekening mee om teleurstellingen te voorkomen! Dit vormt nog een reden voor mij om zelf illustratieve producten aan te bieden in mijn Etsy shop. Alle landen binnen Europa hoeven zich dan niet druk te maken over extra douanekosten.

Productaanbod Society6

Hieronder een overzicht van het productaanbod die ik beschikbaar heb gesteld op Society6 voor de illustratie ‘A mermaid and her Friend’.

a-mermaid-and-her-friend-wall-clocksKlok met illustratie

a-mermaid-and-her-friend-rectangular-pillowRechthoekig kussen met illustratie

a-mermaid-and-her-friend-pillowVierkant kussen met illustratie

a-mermaid-and-her-friend-notebooksSchrift met illustratie

a-mermaid-and-her-friend-cardWenskaart met illustratie

a-mermaid-and-her-friend-mugsMok met illustratie

a-mermaid-and-her-friend-metal-travel-mugsReisbeker met illustratie

a-mermaid-and-her-friend-laptop-sleevesLaptophoes met illustratie

a-mermaid-and-her-friend-laptop-skinIpad en Laptop skin met illustratie

a-mermaid-and-her-friend-floor-pillowsVloerkussen met illustratie

a-mermaid-and-her-friend-carry-all-pouchesEtui met illustratie

a-mermaid-and-her-friend-bath-towelsHanddoek met illustratie

a-mermaid-and-her-friend-bathmatBadmat met illustratie

a-mermaid-and-her-friend-bagsTas met illustratie

Ik ben van plan om nog wat schetsen die ik al gemaakt heb, uit te werken en ook toe te voegen op Society6. Daarnaast heb ik nog genoeg inspiratie en ideeën voor nieuwe schetsen en illustraties. Nu nog ergens meer tijd zien te vinden, haha!

© Susanne Bot-Boer, 2017

Geplaatst in Creatief, Illustratie & Schetsen, Producten, Zakelijk en getagd met , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *