Castlefest 2016

Wickerman-Ritual-Castle-Fest-2016

Ik wilde al een paar dagen geleden een blogartikel schrijven over Castlefest, maar door alle drukte is het niet eerder gelukt. Sinds een aantal jaar bezoeken mijn man en ik Castlefest. Een fantasie evenement waarbij de slogan ‘where fantasy becomes your reality’ centraal staat.

Met het groeien van mijn bedrijf SB Designs Creations, is ook mijn interesse in handgemaakte fantasy kostuums en accessoires gegroeid. Dit jaar was er weer onwijs veel te zien. Mensen die echt uren, maar dan ook uren in hun kostuum hebben gestoken. Ik heb echt prachtige dingen voorbij zien komen. handgemaakte hoorns, vleugels, maar ook jurken, rokken en andere accessoires. Het was erg inspirerend.

Samen met mijn man heb ik dit jaar gekozen voor een drakenthema. Ik ben gegaan als een ‘Dragon Witch’. Ik heb nog veel meer ideeen voor dit kostuum, dus ik denk dat ik het voor volgend jaar een upgrade ga geven.

Fantasy-Costume-Dragon-Theme-CastlefestDragon-Witch-fantasy-costume-castlefestDragon-Witch-fantasy-costume-castlefestcastlefest-2016

De handschoenen gemaakt van drakenschubben heb ik al een aantal weken geleden laten zien, maar dit is de officiële presenteerfoto die erbij hoort:

Dragon-Scale-Handcuff-SBDesignsCreations-Susanne-Bot-Boer-Ralph-Bot

En dit is de showfoto van de kettingen die ik droeg. Ik heb meerdere kettingen ontworpen en heb ze gedragen als verschillende lagen. De eerste ketting is gemaakt van maliën met een zilver-blauw craquelé textuur cabochon. De tweede ketting is gemaakt van drakenschubben en de derde ketting heeft grote drakenvleugels en twee zilver-blauw craquelé textuur cabochons.

castlefest-fantasy-jewelry-dragonwitch-2016-gothic

De eerste foto van dit blogbericht toont een draak, gemaakt van vlambaar materiaal. Die is gemaakt voor het Wickerman ritueel, een vast onderdeel op Castlefest. gedurende de gehele dag hebben mensen de mogelijkheid om een ‘offer’ in de draak te leggen. Dit kan vanalles zijn, maar de meeste offers hebben een grote emotionele waarde. Ik heb voor het eerst met dit ritueel meegedaan en heb er een persoonlijke brief ingelegd. Aan het einde van de dag wordt de draak aangestoken met vuur en verbrand alles. De betekenis is voor iedereen anders. Voor mij betekende het afsluiting voor bepaalde dingen die in mijn leven gaande zijn en een viering voor nieuwe beginnen. Ik vond het erg indrukwekkend om dit ritueel mee te maken.

Wickerman-Ritual-Castlefest-2016

Voor mijn ‘Dragon Witch’ kostuum had ik ook nog een andere ketting ontworpen. Namelijk een draken dromenvanger ketting. Het werd alleen een beetje teveel om ook nog te dragen, dus deze heb ik thuis gelaten. Toch vind ik het wel leuk om hem te laten zien. Ik heb gelijk bijpassende oorbellen gemaakt. Beide items zijn te bestellen op Etsy.

Dragon-Dreamcatcher-Fantasy-Necklace-Gothic-SBDesignsCreations-2016Dreams-of-the-Dragon-Fantasy-Dreamcatcher-Earrings-Gothic-SBDesignsCreations

Geplaatst in Evenementen, Inspiratie, Zakelijk en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *