FantasyFest Halloween editie

SB Designs Creations-FantasyFest-Eigen-Bedrijf-Business-Woman-Artist-Life

FantasyFest de Halloween Editie, afgelopen 26 & 27 oktober in de Broodfabriek. Het was gezellig! Het is een leuk en gezellig indoor evenement en in mijn optiek was deze Halloween editie een groot succes. Overal was Halloween decoratie, voor kinderen was er een speurtocht en ook de meeste marktkramen waren omgetoverd in Halloween/herfst stijl.

Ik stond er beide dagen, samen met mijn man. Ook wij hadden de tijd en energie gestoken om de kraam om te toveren tot een herfst/Halloween display. Het was even zoeken naar alle decoratie, maar uiteindelijk hadden we een kraam met overal Halloween/herfst oranje.

Een aantal weken vooraf begin ik al met het bepalen van het assortiment dat ik mee wil nemen. Gezien veel van mijn producten eigen ontwerp en/of handgemaakt zijn, heb ik echt wel even de tijd nodig om alles te maken. Gezien dit evenement een Halloween thema had, wilde ik ook minimaal een aantal sieraden in Halloween thema maken. Mijn dilemma is dat ik altijd veel te veel wil, binnen veel te weinig tijd. Dus ik schrijf eerst alle ideeën op en vervolgens ga ik schrappen totdat ik een realistisch to-do lijstje heb.

Gezien wij het huis meestal ook aankleden voor Halloween, hadden we genoeg Halloween decoratie in huis om mee te nemen voor de kraam. Alleen was het even zoeken waar die doos sinds de verhuizing gebleven was. Oranje bladeren, spinnen, pompoenen en (nep)waxinelichtjes, alles ging in de tas. Via een site had ik een leuke blaadjesslinger gevonden met lampjes, daarvan had ik er ook twee mee voor de kraam. Ik vind het altijd wel leuk om wat lichtgevende versiering te hebben. Toen ik hem thuis uittestte, moest ik de slinger alleen wel redden van onze katten, die vonden de slinger ook erg leuk haha.

Voorbereidingen-Evenementen-Fantasy-Artist-Witch-Artist

Nieuwe designs

Voor FantastyFest had ik weer veel nieuwe ontwerpen gemaakt. Al een tijdje ben ik aan het experimenteren met klei in combinatie met metaal. Ik heb een tijdje gewerkt met swirly randen om de glasstenen heen, maar ik vond dat niet helemaal bij mij passen. Dat heb ik toen weer losgelaten en ik ben verder gaan zoeken. Een nieuwe manier die ik wel heel leuk vind, is blaadjes maken met klei. Naar mijn mening geeft het leuke elfachtige designs. Dit is een voorbeeld van één van die designs:

Elven ketting-Heksenketel-Handgemaakt-fantasy-artist-witchy-vibes

Die keteltjes zijn overigens ook nieuw. Ik was al een tijd opzoek naar leuke heksenketeltjes en ik heb ze eindelijk weten te bemachtigen. De glassteen heeft een grungetextuur en de kleur van de steen is dezelfde kleur als de inhoud van het keteltje. Op de een of andere manier vind ik het een schattig geheel. Overigens was ik niet de enige die dat vond, want voor mijn webshop moet ik eerst weer een nieuwe voorraad maken haha.

Eveneens had ik voor Fantasyfest nieuwe tassen designs, o.a. een ‘Witches Brew’ schoudertas. En wat ook nieuw was, waren de wierrookhouders.

Witches-Brew-Tas-Heks-Schoudertas-Illustratieve-Tas
Wierrook-Houders-Incense-Burner-Spiritual-Witch

Opbouwen

De zaterdag & zondag is het evenement, maar vrijdag kunnen de standhouders al opbouwen. Dat hebben we dan ook gedaan, want het scheelt een hoop gestress op zaterdag. Het verbaast me iedere keer weer hoe Ralph alles in de auto weet te proppen en met een auto vol stellingen, marktwaar & deco vertrokken we naar Rijswijk.

Evenementen-Fantasy-Artist-Auto-Inladen-Fantasyfest
Kraam-Opbouwen-Stand-opbouw-Fantasy-Evenement-Fantasy-Artist

Het opbouwen gaat steeds sneller en beter, maar je komt iedere keer ook wel weer dingen tegen. Zo waren we deze keer een trapje vergeten en konden we niet bij de bovenkant van de kraam om rekken vast te zetten (oeps). Gelukkig waren mede-standhouders zo vriendelijk ons een trapje te lenen.

Nadat het grotendeels was opgebouwd, zijn we naar huis gegaan om zaterdag fris en fruitig de laatste spulletjes neer te zetten.

FantasyFest Halloween

Al met al was het een topevenement en hebben we een leuke tijd gehad. Het begon nog wel even met gestress. Toen de eerste klant op zaterdag via pin wilde betalen, gaf mijn kaartlezer een foutmelding ‘Software verouderd, update vereist’. ‘Gromdegrllllwhaaaaaaa’, een pin die niet werkt, dat wil je echt niet. Gelukkig duurde de update niet langer dan 5 minuten en heeft de klant in kwestie, na over de markt gestruind te hebben, de spulletjes bij ons kunnen ophalen en betalen via pin. Dit was een leermoment, note to self; niet alleen checken of pin verbonden is met de app, maar ook checken of de software van de kaartlezer up-to-date is.

Dat is gelukkig het enige stress-moment dat we zijn tegengekomen. Verder hebben we een tof en leuk evenement gedraaid.

FantasyFest-Halloween-Nature-Fantasy-Magick-SB Designs Creations
Blue-Flower-Necklace-Autumn-Halloween-SBDesignsCreations
Vampire-Bat-Necklace-Silverblad-Jasper-Vleermuis
Fantasy-Kettingen-Natuur-Kettingen-Heks-Kettingen-SBDesignsCreations
Fantasy Kettingen Maanketting Vlinder Ketting Spirit Animal Flower Crystal
Zilverblad Jaspis-Nature necklace-Fantasy-Jewelry-Earth-Tones
Dromenvanger-Ketting-Edelsteen-Fantasy Sieraden
Pentagram-Oorbellen-nature-witch-Handgemaakt
Maanmok-Kristalmok-Maanheks-Crystalwitch-
Vleermuis-Ketting-Vampier-Ketting-Rode-Sieraden-Vampire-Bat-Onyx
Blad-Ketting-Zilverblad-Jaspis-Edelsteen-Marmersteen-Handmade-Jewelry

The end

Zondag 19:00 was het evenement ten einde en konden alle standhouders hun kraam weer afbreken. Na zo'n evenementenweekend wil je het liefste naar huis en op de bank neerploffen. De kraammaterialen berg ik thuis weer op, tot het volgende evenement. 

Kraamafbouw-Evenement-Zakenvrouw-Eigen-Bedrijf
Geplaatst in Achter de schermen, Creatief, Evenementen, Zakelijk en getagd met , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *