Illustratieve geboortekaartjes & Babycadeaus

Onlangs heb  ik de website met illustratieve geboortekaartjes en babycadeaus bekend gemaakt. Wegens tijdgebrek heb ik er nog helemaal geen blogartikel over geschreven(oeps). Hierbij alsnog een artikeltje!

Naast werk in opdracht, vind ik het ook erg leuk om eigen projecten op te zetten. Toen ik eenmaal met het ontwerpen van geboortekaartjes in aanraking kwam, kreeg ik de smaak te pakken. Dit is echt een zijtak binnen illustratie dat ik heel erg leuk vind. Zodoende ben ik me gaan oriënteren wat er nu zoal op de markt verkrijgbaar is en wat voor ontwerpen ik zou willen aanbieden. Daarbij heb ik thema’s gekozen die ik zelf interessant en leuk vind. Fantasy heeft/krijgt daar zeker een rol in, maar ik wil ook wat neutralere ontwerpen aanbieden. Bijvoorbeeld thema’s als seizoenen en dieren. Al met al heb ik genoeg plannen en ideeën.

Toen ik eenmaal de eerste ontwerpen had gemaakt, merkte ik dat ik erg zoekende was in hoe ik de ontwerpen wilde gaan aanbieden. Een foto album op Facebook met het geboortekaartjes aanbod, was naar mijn mening niet genoeg. Daarom ben ik langzaam maar zeker aan een geboortekaartjes website begonnen. Mijn portfolio website en blog hadden prioriteit, maar toen die eenmaal stonden, ben ik met deze website aan de slag gegaan. Vorig jaar werd een groot deel van mijn tijd ook opgeslokt door SB Designs Creations, wat ervoor zorgde dat het geboortekaartjesproject op een laag pitje kwam te staan. Begin dit jaar heb ik met nieuwe energie het vuur weer aangestoken en ben ik volop aan de slag gegaan.

En met resultaat. Vol trots kan ik nu de website laten zien waar de illustratieve geboortekaartjes te vinden zijn:

geboortekaartjes-website-illustratief-sbdesigns-susannebotboer
Naar de website

De grote lijnen van de website zijn nu klaar. Binnenkort worden de laatste open plekken ingevuld (bijvoorbeeld de online publicatie van de Algemene Voorwaarden en de werkwijze). Nu ik eenmaal een plek heb om de geboortekaartjes aan te bieden, heb ik ook veel meer zin om nieuwe ontwerpen te maken. Het is gewoon heel leuk dat wanneer ik nu een nieuw ontwerp maak, ik een plek heb om deze ontwerpen kwijt te kunnen.

Naast de geboortekaartjes heb ik ook een kleine webshop toegevoegd aan de site. Deze webshop is gericht op baby en mamacadeaus. Eigenlijk is dit een verlengstuk van SB Designs Creations. Voor nu zijn er nog alleen mama/geboortekettingen verkrijgbaar,  maar het assortiment wordt nog uitgebreid.

geboorteketting-maanketting-babyvoetjes-mamacadeau-kettingvoormama-kraamcadeau-sbdesignscreations-susannebotboer-baby

geboorteketting-mamacadeau-kettingvoormama-kraamcadeau-sbdesignscreations-susannebotboer-baby
Naar de website

Naast het tonen van alle kaartjes, heb ik me ook verdiept in bijpassende producten en logistiek. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de enveloppen tegelijk met de proefdruk te ontvangen. Zo kunnen de toekomstige ouders op hun gemak alvast de adressen opschrijven (scheelt weer stress). Daarnaast biedt ik ook een aantal bijpassende producten aan. Zo kan de illustratie van het geboortekaartje  (of een gedeelte ervan) ook op canvas worden gedrukt. Zelf ben ik groot fan van dromenvangers, dus ik biedt ook de optie om een op maat gemaakte illustratieve dromenvanger te leveren.

Iets wat ik zelf ook heel leuk vind, zijn sluitzegels. Deze worden gebruikt om de enveloppen dicht te plakken en geven iets extra’s aan de kraampost. De sluitzegel kan de illustratie (of een deel ervan) van het geboortekaartje zijn.

geboortekaartjes-sluitzegels-enveloppen-illustraties-sbdesigns-blogafbeelding

Al met al was het heel wat werk om deze website op te zetten en ik ben heel blij dat de website nu officieel online is!

Geplaatst in Achter de schermen, Geboortekaartjes, Zakelijk en getagd met , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *