De marmertechniek en veren

Enige tijd geleden ben ik opzoek gegaan naar nieuwe manieren om de marmertechniek toe te passen. Ik heb een lijst gemaakt van dingen die ik leuk vind en daar is het volgende uitgekomen; het marmeren van veren.

Het was een uitdaging om deze techniek toe te passen op veren. Marmeren met stevig papier is relatief makkelijk, maar veren wiebelen en bewegen alle kanten op. Na wat testen, heb ik het eerste resultaat gekregen wat in de richting kwam zoals ik het in mijn hoofd had zitten.

Het patroon op deze veren is nog wat rommelig, maar ik vond het een goed begin.

1. black-metallicblue-white-marbled-feathers-earrings-small-dragonscale

De kleuren die ik heb gebruikt voor deze veren zijn zwart, wit en lichtblauw. De oorbellen heb ik afgewerkt met mini drakenschubben.

De volgende pogingen gingen al een stuk beter. Ik ben heel tevreden over deze mettalic blauw-donkerblauw-paarse verenoorbellen. Dit patroon is waar ik naar opzoek ben. Het gave van marmeren blijft dat het een unieke uitwerking heeft. Iedere veer zal daardoor anders zijn en daardoor ook uniek!

2. MettalicBlue-Darkblue-Purple-marbled-feather-earrings

De laatste combinatie die ik heb geprobeerd is rood-zwart. Deze vind ik persoonlijk erg gaaf geworden.

3 Red-black-marbled-feathers-susanne-bot-boer-sbdesignscreations-handmade-earrings

Naast sieraden zijn deze veren toepasbaar voor vele andere doeleinden. Het lijkt me super om ze te verwerken in een dromenvanger! Daarnaast is er een ander product dat al een tijdje mijn aandacht heeft, namelijk veerpennen. Voor onze bruiloft heb ik er ooit eentje gekocht, maar zelf maken is natuurlijk ook erg gaaf. Het was even stoeien met het soort materiaal, maar ik vind hem erg tof geworden:

Quill-penveer-fantasy-handmade-products-enchanted-magical-sbdesignscreations-susannebotboer

Ik heb meerdere veren gebruikt voor deze pen, verschillend in grote. De veren zijn gemarmerd  en daarna beschilderd met swirls. Ter decoratie heb ik een kleine pastelblauw-zwarte marmerbedel toegevoegd en twee veerbedels. Deze veer is voorzien van een balpuntpen, maar het is ook mogelijk om een kroontjespen uiteinde toe te voegen.

Ik ben best trots op deze resultaten. Ik vind het met name leuk dat ik steeds nieuwe ideeen kan vinden, die passen bij mijn stijl, maar waarbij ik wel vertrouwde materialen en technieken kan gebruiken.

Voor nu nog even oefenen, binnenkort voor verkoop beschikbaar :).

Geplaatst in Creatief, Creaties, Producten, Zakelijk en getagd met , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *