Nieuw jaar, nieuwe ontwikkelingen

SB Designs Creations
In mijn vorige blogbericht schreef ik dat er ‘dingen’ in ontwikkeling zijn, maar heb ik die niet zozeer gedefinieerd. 2017 wordt het jaar waarbij ik de materialen waarmee ik graag werk, ga combineren met elkaar.

Een materiaalsoort waar ik sowieso graag mee werk is marmer. Ik gebruik veel marmertexturen en plaats die nu vooral in standaard settingen (sieradenhouders). Dit blijf ik zeker doen, want de resultaten vind ik erg mooi, maar ik wil ook wat meer vrijheid hebben. Vrijheid ga ik niet vinden met standaard sieradenonderdelen, tenzij ik ze zelf ga smeden, maar daar ligt niet mijn passie.

Ik heb gekozen om voor de vrije vormen o.a. gebruik te maken van klei. Het eerste experiment dat ik heb laten zien, zijn deze hangers.

1-clay-pendants-susanne-bot-boer-2016

In een eerder blog schreef ik ook al dat ik ‘de vrijheid’ die klei geeft zo leuk vind. Bijvoorbeeld bij de maanhangers. Doordat de maan is gemaakt van klei, ben ik helemaal vrij in hoe ik de hanger wil vormgeven. Er zijn zoveel ontwerpen te bedenken die je naar eigen inzicht kan vormgeven; bladeren, veren, vleugels, misschien zelfs wel nog meer in sculptuur richting als een raaf of een pompoen voor Halloween.

Ik heb al heel wat schetsen op papier gezet die me leuk lijken om uit te werken. Ik zal niet al mijn schetsen laten zien, maar ik vind het wel leuk jullie iets te laten zien van de ideeën in mijn hoofd.

jewelry-ideas-susannebotboer-sbdesignscreations

Praktijk zal moeten uitwijzen of het in het echt net zo leuk is als op papier, so we will see…

Rechtsonder zie je ook ontwerpen, waarbij ik gebruik maak van wire, ook wel metaaldraad. Voor nu ben ik er achter de schermen mee bezig geweest. Ik heb ooit een keer een experiment laten zien, namelijk een drakenei nest.

eindejaarspost-sbdesignscreations-2016-kopie

Die ben ik momenteel weer aan het maken, maar ik wil graag wat afwijken van de tutorial, waarin dezelfde glaskralen worden gebruikt. Ik heb nu drakeneieren gemaakt van gemarmerd klei, om het wat meer een eigen look te geven. Ergens in de komende maanden zullen jullie ze vanzelf voorbij zien komen :).

Met de standaard sieradenonderdelen ben ik inmiddels ook verder dan alleen een ‘simpele ketting of hanger’. In die ontwerpen ga ik zoeken naar wat uitgebreidere ontwerpen. Vorig jaar heb ik daar een begin mee gemaakt, dit jaar ga ik daar mee verder. Bijvoorbeeld deze set, die bestaat uit een combinatie van verschillende standaardonderdelen en is afgewerkt met handgemaakte gemarmerde bedels. Daar gaan jullie ook nog meer van zien.

1-necklace-leaves-celtic-set-20161-earrings-leaves-celtic-set-2016

2017 wordt ook het jaar waarbij ik eindelijk wat fantasy producten ga aanbieden voor de verkoop. Ze worden toegevoegd aan mijn Etsy shop. Het afgelopen jaar is er het een en ander aan producten voorbij gekomen en dit jaar gaan, sowieso een aantal van die producten, de verkoop in (hurray).

In tegenstelling tot deze onderzetter, want volgens mij moet een onderzetter naast rond, ook plat zijn.

coasters-expiriment-fail

Nieuwe producten zijn dus ook in ontwikkeling en ook daarvan gaan jullie meer zien. Ik voorspel in ieder geval platte ronde onderzetters met mooie kleuren en texturen ;).

Genoeg plannen en ideeen om het jaar mee te vullen!

SB Designs
Dit jaar ga ik een leuke uitdaging aan, namelijk daily drawings. Iedere dag schets/teken ik iets en post ik dat op Instagram (op Facebook post ik ze per maand). Ik heb het best druk met SB Designs Creations en op deze manier ‘moet’ ik iedere dag toch even mijn schetsboek erbij pakken. Of ik het ga volhouden weet ik niet, maar dat gaan we zien :).

170103-quick-witch-sketch 170106-little-fish 170104-the-islands 170108-i-love-you-to-the-moon-and-back

Tot zover een kijkje achter de schermen ;).

Geplaatst in Achter de schermen, Creatief, Experimenten/Technieken, Zakelijk en getagd met , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *