In opdracht: ‘Eastern Dragon’

Ik maak veel illustraties voor mijn eigen producten. Het is heerlijk om in alle vrijheid illustraties te maken die passen bij mij als persoon en bij mijn bedrijf. Anderzijds vind ik het ook heel leuk om werk in opdracht te realiseren. Het is tof om mensen blij te maken met een custom illustratie of product.

Een tijdje terug kreeg ik een aanvraag voor het ontwerpen van een custom illustratie en daarbij een custom schoudertas. Het betrof een fantasy karakter die door iemand zelf was bedacht en uitgewerkt. Ze had uitgebreide referenties en karaktersheets. Aan de hand van die referenties kon ik haar karakter uitwerken in mijn illustratiestijl.

Schetsfase

Ik ben de opdracht begonnen met schetsen en globale ideeen. Deze heb ik vervolgens bij de klant gepresenteerd. Na wat overleg is er een uiteindelijke keuze gemaakt voor de lay-out van de illustratie en de houding van het karakter.

Eastern dragon-Rough Sketch-1
Eastern Dragon Rough Sketch -2
Eastern Dragon Rough Sketch -3

De Uiteindelijke illustratie

Toen één van de schetsen was goedgekeurd, ben ik begonnen met de uiteindelijke illustratie. Ik maak mijn schetsen altijd met potlood en papier. De uiteindelijke illustratie is een mix van analoge materialen en digitale technieken. Ik gebruik veel texturen, waaronder marmer papier, verf, inkt etc. en ik gebruik ze als textuurlagen in Photoshop. Soms heeft een enkele illustratie meer dan 100 lagen (kanttekening; geef je lagen in Photoshop altijd een naam! :P). Voor deze opdracht waren de kleurkeuzes niet moeilijk, omdat ik een uitgebreide karakter stijlsheet had gekregen, inclusief kleurcodes. Toen was het enkel nog een kwestie van mijn manier van schaduw en texturen toevoegen en voilà, daar was de uiteindelijk illustratie.

Geïllustreerde Schoudertas

Nadat de illustratie was afgerond, heb ik hem laten printen op de schoudertas. Vervolgens heb ik de bestelling met zorg & liefde verpakt en ik vind de reactie die ik kreeg van de klant geweldig:

 

"It's great! I use it as my every day carry shoulder bag, thank you."

Eastern Dragon Commission SB Designs Creations-1

Het was een leuke commissie om aan te werken.

Wil je nu ook een custom illustratie, wellicht geprint op een product? (Schoudertas, poster, canvas print, notitieboek, portemonnee, ornament of iets anders) Neem gerust contact met me op, ik kijk graag wat ik voor je kan betekenen :).


© Susanne Bot-Boer | SB Designs | SB Designs Creations

Geplaatst in Creatief, Illustratie & Schetsen, Werk in opdracht, Zakelijk en getagd met , , , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.